'Frankrijkganger moet extra waakzaam zijn'

Wie naar Frankrijk gaat, moet momenteel extra waakzaam zijn. Dat zei premier Mark Rutte zaterdag in reactie op de aanslagen in Parijs. Het reisadvies naar Frankrijk is aangepast.

Buitenlandse Zaken heeft zaterdag het reisadvies naar Frankrijk aangepast. Door sociale onrust in Parijs zouden er "ongeregeldheden" kunnen ontstaan. Nederlandse reizigers kunnen zich bij het ministerie registeren, zodat ze voor de ambassade bereikbaar zijn in een noodsituatie.

Paspoort op zak

In Frankrijk geldt de noodtoestand en zijn de grenscontroles verscherpt. Reizigers moeten hun paspoort of identiteitsbewijs altijd op zak hebben en altijd de aanwijzingen van de autoriteiten opvolgen, staat te lezen op de reisadviezen-website.

De Belgische premier Charles Michel riep zijn landgenoten op om niet naar Parijs te gaan als dat niet absoluut nodig is. Maar volgens Rutte heeft dat niet te maken met concrete aanwijzingen voor nieuwe aanslagen. Ook geldt de oproep van Michel alleen voor zaterdag. Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft daarover contact gehad met zijn Belgische collega Didier Reynders.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie