'Boedapest is de goedkoopste bestemming rond kerst'

Een weekend kerstmarkten afstruinen kost in de Hongaarse hoofdstad Boedapest een kleine 573 euro voor twee personen. Daarmee is het de goedkoopste kerstbestemming in Europa.

Dat stelt het Britse postagentschap op basis van haar jaarlijkse kostenanalyse van twaalf populaire winterbestemmingen. Gekeken werd naar de periode waarin in de desbetreffende steden kerstmarkten plaatsvinden

Vorig jaar was Praag de goedkoopste van de lijst. De Tsjechische hoofdstad eindigt dit jaar met 648 euro als tweede achter Boedapest.

Andere betaalbare opties zijn Brussel en Kopenhagen. In Kopenhagen zijn de prijzen voor eten en drinken hoog, maar de stad is dit jaar voordelig om heen te vliegen en te overnachten.

De duurste stad in de lijst is Wenen, met bijna 924 euro voor twee personen. Ook Stockholm en München zijn relatief prijzig.

Glühwein

De onderzoekers analyseerden de gemiddelde kosten van gecombineerde aanbiedingen van een vlucht plus twee overnachtingen met ontbijt. Daarbij werd nog een aantal uitgaven opgeteld, waaronder twee driegangendiners, busritten, koffie en glühwein.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie