Helft vliegreizigers KLM en Transavia checkt online in

Ongeveer de helft van de passagiers van KLM en Transavia checkt in via internet. Dat blijkt uit cijfers die NU.nl bij de luchtvaartmaatschappijen heeft opgevraagd.

Wereldwijd checkt 47 procent van de passagiers van KLM online in. Zij verkiezen hun mobiel, tablet of pc boven de balie op het vliegveld.

Op Europese en Amerikaanse luchthavens ligt het percentage hoger dan in andere werelddelen. De luchthaven Leeds Bradford scoort het hoogst met 57 procent. "Hoe vaak mensen online inchecken, is afhankelijk van de plaatselijke cultuur, de internetdekking en de lokale infrastructuur", aldus een woordvoerder van KLM.

Wachtrijen

Bij Transavia checkt eveneens ongeveer de helft van de passagiers online in. 60 procent van hen doet dit op een mobiel apparaat, de rest op een vaste computer of laptop.

Volgens KLM is de grootste groei van het aandeel online inchecks voorbij. In Azië, Afrika en Oceanië wordt nog wel een flinke toename verwacht. Online inchecken wordt door de maatschappij aangemoedigd omdat het de wachtrijen aanzienlijk verkort.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie