Airbnb is akkoord gegaan met de eis van Parijse autoriteiten om toeristenbelasting te verrekenen op appartementen die te huur worden aangeboden.

Dat zegt de woningverhuursite dinsdag in een verklaring. De site gaat 0,83 euro per persoon per dag aan belasting invoeren vanaf 1 oktober.

"Dit proces gaat volledig automatisch en zal uiteindelijk ook in andere Franse steden worden doorgevoerd", zegt Patrick Robinson van Airbnb.

De Parijse gemeenteraad wil dat Airbnb meer zoals een hotel gaat functioneren. Hotels betalen al belasting en zien hun omzet dalen door de groeiende concurrentie.

Parijse verhuurders moeten al inkomstenbelasting betalen.

Populair

De Franse hoofdstad, na Londen de meest bezochte stad in de wereld, is een van de populairste steden in de wereld wat betreft het verhuren en delen van huizen.

Parijs is niet de eerste stad waar Airbnb belasting gaat verrekenen. Ook in Amsterdam gebeurt dit sinds februari en wordt er afdracht gedaan aan de gemeente. In de Verenigde Staten is dit in San Fransisco, Californië, Portland en Oregon ook al het geval.

In de Amerikaanse steden Philadelphia, Washington D.C., Chicago, Malibu, San Jose en San Diego wordt ook over het verrekenen van belasting gesproken.