Vrijdagmiddag al veel drukte op wegen naar het zuiden

Het is vrijdagmiddag al behoorlijk druk op de wegen richting het zuiden. In Frankrijk stond er rond 15.30 uur bij Lyon een file van zo'n dertig kilometer op de Autoroute du Soleil.

Dat heeft de ANWB laten weten.

Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) stond er op de Franse wegen iets voor zes uur 552 kilometer aan file. Daarmee is het wat minder druk dan aanvankelijk verwacht werd.

De drukste vrijdag van deze zomer was tot nu toe vrijdagmiddag 10 juli. Toen stond er even voor zes uur bijna 700 kilometer file.

De verwachting is dat de drukte in Frankrijk het komend uur nog wat verder toeneemt.

Vertragingen

Automobilisten die langs Lyon moeten dienen rekening houden met een vertraging van zeker een uur. Op de A16 tussen Calais en Loon-Plage rijden ferrymedewerkers uit protest in een stoet langzaam over de snelweg. Dit zorgt voor meer dan twintig kilometer file van en naar Bretagne.

Bij de Mont Blanctunnel naar Italië moeten reizigers lang wachten op de route naar Turijn. Bij de tolpoortjes geldt op dat moment een wachttijd van 1,5 uur. Bij de Gotthardtunnel richting Italië staat het verkeer ook een uur stil.

In Nederland was het vrijdag rond het middaguur druk op de wegen richting de pretparken. Op het hoogtepunt stond er 110 kilometer file.

Zwarte zaterdag

Dit weekeinde wordt veel drukte op de Europese wegen naar de zon verwacht. Komende zaterdag geldt dit jaar als zwarte zaterdag.

Zaterdagochtend vroeg zullen volgens de VID bij Parijs en op de Route du Soleil alweer de eerste files ontstaan. In Zwitserland gaat de file voor de Gotthardtunnel net als in voorgaande weken de hele nacht door.

Ook op Schiphol wordt de drukste dag van het jaar dan verwacht. Vrijdag kondigden de bagage- en vrachtafhandelaars op de luchthaven aan dat ze zaterdag gaan actievoeren.

Actuele verkeersinformatie

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie