Belgische boeren blokkeren ook donderdag wegen

Boeren in België gaan donderdag opnieuw wegen blokkeren uit protest tegen de lage prijs van hun producten als melk en varkensvlees. 

Dat meldt de VID.

De boeren gaan strategische punten als op- en afritten van de snelwegen bezetten om het verkeer te vertragen. Dat gebeurt onder meer op de voor Nederlandse vakantiegangers belangrijke weg E17 tussen Antwerpen en Frankrijk. De VID verwacht ook hinder op de E19, E40 en E403.

De hinder voor Nederlandse toeristen en vrachtwagenchauffeurs van blokkades op de Belgische wegen lijkt vooralsnog mee te vallen. 

Vlaamse boeren houden zich niet aan hun beloftes. Ze zouden alleen op - en afritten van snelwegen blokkeren, maar hebben de gehele E40 platgegooid. Bij Middelkerke was de weg dik een uur lang in beide richtingen volledig geblokkeerd. Diverse mensen in de file melden dat verkeer er nu weer mondjesmaat langs wordt gelaten. In beide richtingen staat 10 kilometer file.   

De boeren bepalen donderdagochtend of en waar snelwegverkeer wordt opgehouden.

Woensdag

Woensdag zijn de Belgische boeren al begonnen met het blokkeren van wegen. Tractoren hebben woensdagavond de snelweg A8 (Lille-Brussel) in beide richtingen geblokkeerd bij de Waalse plaats Lessines. 

In de nacht van woensdag op donderdag hebben Belgische boeren daarnaast blokkades opgeworpen in de buurt van Bassily. De boeren wilden daar de hele nacht het verkeer ophouden. 

In Frankrijk hebben boerenblokkades de afgelopen week tot grote problemen geleid op diverse snelwegen en nationale wegen.

Video: Boze boeren laten Nederlandse truck leeglopen

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie