Franse boeren voeren actie in havenstad Le Havre

Franse boeren voeren woensdagochtend actie in de havenstad Le Havre.

Dat meldt de VID woensdag.

Vrachtwagens die levensmiddelen inbrengen worden geblokkeerd en gecontroleerd. Aanvankelijk zouden de boeren de A29 bij Pont de Normandie blokkeren, maar dat lijkt een afleidingsmanoeuvre te zijn geweest.

Wel werden daar vrachtwagens tegengehouden. De boeren hoopten zo dat veel vrachtwagens in Le Havre zouden blijven zodat ze daar gecontroleerd kunnen worden.

Overlast

Vooralsnog lijkt de overlast voor toeristen zodoende mee te vallen, maar toch blijft de verkeersinformatiedienst waarschuwen voor mogelijke vertraging. Het is niet bekend of de stakende boeren de weg in de middag mogelijk helemaal willen blokkeren. "Dus blijf er maar weg," aldus de VID.

Pont de Normandie is een belangrijke verbinding bij Le Havre, maar voor Nederlandse vakantieverkeer is dat doorgaans geen populaire route.

Video: Franse boeren blokkeren hek met mest

Dinsdag

Ook dinsdag hadden de boeren blokkades opgeworpen op verschillende snelwegen in het land. Op wegen rond de steden Metz en Straatsburg hielden ze het verkeer tegen.  

De blokkades van de boeren volgen op de ontevredenheid over de regeling die president François Hollande vorige week toezegde om de lage voedselprijzen te compenseren.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie