Opnieuw hinder op Franse snelwegen door blokkades boeren

Franse boeren hebben dinsdag opnieuw blokkades opgeworpen op verschillende snelwegen in het land. Op snelwegen rond de stad Metz en Straatsburg houden boeren het verkeer tegen.  

Dat meldt de ANWB

Van een volledige blokkade is inmiddels geen sprake meer en het verkeer wordt weer mondjesmaat doorgelaten, weet de Verkeersinformatiedienst (VID).  Rond 16.00 uur werd de snelweg A4 rond Phalsbourg vrijgegeven. Wel staan er nog lange files van zo'n vijftien tot twintig kilometer. 

Tussen Metz en Straatsburg wordt het verkeer in beide richtingen nog wel steeds gehinderd. Er staat in beide richtingen ongeveer vijf kilometer file. 

De VID meldt dat het verkeer op de A31 tussen Nancy en Metz ook hinder ondervindt. De stad Metz is hierdoor grotendeels onbereikbaar. 

Vanuit Luxemburg wordt de A31 helemaal geblokkeerd. Ook op de A30 tussen Longwy en Metz hebben de boeren een blokkade opgeworpen in de buurt van Metz. Volgens de VID komt de blokkade in zuidelijke richting in de loop van dinsdagmiddag weer in beweging.  

Andere wegen

Naast blokkades van de A4 en de A31, blijven ook blokkades van andere Franse snelwegen mogelijk. Zo is het de bedoeling dat de boeren zich in de loop van de dag verzamelen bij Hauconcourt om daar een nieuwe blokkade op te werpen, waarbij ze vrachtwagens willen doorzoeken. De blokkades kunnen de gehele dag duren. 

Vakantieverkeer van en naar Frankrijk wordt aangeraden de noordkant van Metz en een route via Luxemburg in ieder geval te mijden. Automobilisten kunnen beter omrijden via Reims. 

Video: Franse boeren controleren lading vrachtwagens

Ontevreden

De blokkades van de boeren volgen op de ontevredenheid over de regeling die president François Hollande vorige week toezegde om de lage voedselprijzen te compenseren.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie