Bijna 10.000 mensen zijn maandag van drie campings in en rond het Zuid-Franse Fréjus geëvacueerd als gevolg van bosbranden in de kuststreek.

Drie branden braken rond het middaguur uit en worden aangewakkerd door de harde wind, aldus de autoriteiten

Meer dan 30 hectare is door brand verwoest.

De brand bij Fréjus is volgens de krant Nice-Matin bedwongen, maar bij Bandol, meer naar het westen is al weer een nieuwe brand ontstaan. In het zuidoostelijke departement Var woeden meerdere bosbranden.

Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Wel zijn campers door de vlammen beschadigd in Fréjus.

Nederlanders

Onder de 10.000 mensen bevinden zich ook Nederlanders. Bij de ANWB zijn drie telefoontjes binnengekomen van Nederlandse kampeerders die uit voorzorg weg moesten, aldus een woordvoerster.

"Ze hadden vooral vragen over de verzekering. Deze mensen zijn uit voorzorg elders in de omgeving ondergebracht in een hotel. Maar tot dusver hebben we geen telefoontjes gehad van Nederlanders die in de problemen zijn geraakt'', zei een woordvoerster.

Bij de alarmcentrale Eurocross Assistance in Leiden zijn tot dusver in totaal vijf meldingen binnengekomen van Nederlandse kampeerders, die niet naar hun camping terug konden. Eurocross heeft alternatieve verblijfplaatsen voor deze mensen geregeld.