Boze boeren blokkeren weer wegen in Frankrijk

Boze boeren hebben woensdagavond verschillende wegen in Frankrijk geblokkeerd.

Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). 

De A6 en A7 zijn belangrijke wegen voor toeristen. Rond 20.30 uur is de A6 bij Lyon met ongeveer zestig tractors geblokkeerd. De A7 wordt later woensdagavond of donderdag geblokkeerd.

De VID meldt woensdagavond dat ook Belgische boeren protesteren. De A2 tussen Brussel en Frankrijk is geblokkeerd bij de grensovergang bij Hensies.

Vakantiegangers wordt aangeraden om de regio Lyon helemaal te mijden woensdagavond, -nacht en donderdagochtend. Omrijden kan het beste via Lille. De A42 is ook dicht. 

Hooibalen

Ook als de boeren donderdag de weg weer vrij maken blijft de hinder aanhouden. De boeren protesteren met brandende banden en hooibalen die het wegdek flink beschadigen.

Dinsdagavond en woensdagochtend blokkeerden de boeren de wegen rondom Lille en Parijs. De boeren protesteren tegen de lage prijzen die ze krijgen voor hun vee.

Video: Boze boeren blokkeren snelweg

Crisis

Franse veeboeren beleven de ernstigste crisis in circa dertig jaar tijd. De Europese steunmaatregelen voor landbouw zijn in afgelopen tien jaar afgeschaft. Er zijn geen minimumprijzen meer en overschotten worden niet meer opgepot. Ook is de concurrentie uit Midden- en Oost-Europa groot.

De Franse boeren spreken van oneerlijke concurrentie uit Oost-Europa, maar ook uit Duitsland. Ze eisen onder meer ontheffing van bepaalde sociale lasten en premies en actie tegen de oneerlijke concurrenten.

Bekijk de actuele situatie op de weg

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie