Vier maanden na de start heeft de directie van het kersverse indoor familiepark Yumble in Roermond het faillissement aangevraagd. 

Aanleiding waren tegenvallende bezoekersaantallen die een financiële impuls noodzakelijk maakten.

Omdat een partij op het laatste moment afzag van een financiële injectie moest Yumble stoppen, maakte het bedrijf woensdag in een verklaring bekend.

Volgens de directie zijn de tegenvallende bezoekersaantallen vooral een gevolg van de vertraagde uitbreiding van het aangrenzende Designer Outlet Roermond.

Bovendien had Yumble in de beginfase te maken met technische opstartproblemen. De directie probeert in samenspraak met de curator tot een doorstart te komen. Het personeel is woensdag op de hoogte gesteld.

De bouw van het familiepark heeft 22 miljoen euro gekost. Op de toegangsdeur voor de Yumble hangt woensdag een briefje dat het park ''de komende weken'' gesloten is.

Bezoek

De bezoekersstroom voor Yumble moest vooral van het Outlet komen. Omdat de bouw van de eerder geplande uitbreiding van dit Desiger Outlet twee jaar vertraagd is, is het grote terrein naast de Yumble tot medio 2017 een grote bouwput, aldus de directie.

''De beoogde synergie tussen Yumble en Designer Outlet Roermond kwam daardoor onvoldoende tot stand'', aldus de directie.

Toen duidelijk werd dat de uitbreiding van het Outlet