Technici van attractiepark de Efteling werken maandagavond en ook in de nacht van maandag op dinsdag door om de problemen met de nieuwe achtbaan op te lossen. 

De spectaculaire Baron 1898 kwam zondagmorgen tot stilstand. Technici hebben de hele maandag doorgewerkt, maar konden de problemen nog niet oplossen.

"We zetten alles op alles zodat dinsdag bezoekers weer een ritje kunnen maken", zegt een woordvoerster. Volgens haar is de oorzaak bekend. Via sociale media laat de Efteling weten of de problemen zijn opgelost.

De zogeheten dive coaster, met als hoogtepunt een vrije val van 37,5 meter, ging begin deze maand open. Vorige week maandag was er ook al een storing. Toen moesten bezoekers eruit worden gehaald.

Niet te snel

Tegen de NOS stelt het pretpark stellig dat De Baron niet te vlug is opengegaan. "De attractie is van tevoren uitgebreid getest dus hebben we besloten hem te openen", aldus een woordvoerder. 

De achtbaan is sinds 1 juli in gebruik, en heeft tot nu toe 90 procent van de tijd gewoon in gebruik geweest. Het gebeurt volgens de Efteling met regelmaat dat achtbanen kampen met storingen.

Bekijk de testrit van Baron 1898:

Testrit van de Baron 1898
Testrit van de Baron 1898