'Homovriendelijke taxi's' van en naar Schiphol tijdens Gay Pride

Tijdens Gay Pride rijden er 'homovriendelijke taxi's' van en naar Schiphol. Vervoerbedrijf Tinker rijdt in roze taxi's toeristen van Schiphol naar het Amsterdamse festival en terug.

Alle chauffeurs worden vooraf gescreend voor deze speciale service. "Als een chauffeur niet voor open staat voor het vervoeren van homoseksuelen, dan werken wij niet met ze samen", aldus Gerben Abbink, medeoprichter van Tinker.

Het is volgens Abbink 'heel stom' dat er mannen en vrouwen zijn die vanwege hun seksuele gerichtheid een taxirit wordt geweigerd. Abbink: "Het zou normaal moeten zijn dat alle taxi's homovriendelijk zijn, maar helaas is dat niet het geval. Wij horen opvallend vaak verhalen van homo's die zich onveilig voelen in taxi's".

Met de zogehete TinkerPrideTaxi wil het bedrijf het stigma dat onder taxichauffeurs heerst doorbreken. Volgens Tinker speelt discriminatie op basis van seksuele oriëntatie nog steeds een rol in de Nederlandse taxiwereld. 

Bewustzijn

"Wij grijpen dit maatschappelijke probleem aan, in de hoop dat het in de toekomst niet meer nodig zal zijn", aldus Abbink. "Verder proberen we met het rondrijden van deze opvallende een bewustzijn te creëren onder zowel homoseksuele klanten als taxichauffeurs". 

Gasten kunnen van te voren een 'homovriendelijke' taxi reserveren. Speciaal voor deze geledenheid worden klanten verwelkomd door dragqueens. Ook ontvangen zij een homo-erotisch boekje als welkomscadeau.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie