Opnieuw drukte verwacht in vakantielanden

Vakantiegangers moeten dit weekeinde opnieuw rekening houden met behoorlijke files en vertragingen. Behalve voor Frankrijk geldt dit ook voor Duitsland en de Alpenlanden.

Zo druk als afgelopen weekeinde (630 kilometer file) wordt het niet in Frankrijk, maar de VerkeersInformatieDienst (VID) verwacht wel een sliert auto's met een lengte van 300 tot 500 kilometer. Het meeste oponthoud ontstaat volgens de VID op de oostelijke ring rond Parijs (A86), op de A10 (Parijs-Bordeaux) en op de A7 tussen Lyon en de Middellandse Zee.

Noordelijke regio's in Duitsland krijgen eveneens vakantie. Dat veroorzaakt verkeersdrukte op de wegen richting de Oostzeekust en het zuiden. Net als vorige week stroopt het verkeer zich op bij München (A8/A99). De wachttijden voor de Gotthard- en de Mont Blanctunnel kunnen oplopen tot een uur.

In Nederland begint vrijdag de zomervakantie in de regio zuid en de bouwvakvakantie in de regio noord. De VID verwacht geen grote uittocht, wel files verspreid over de hele dag. Druk wordt het op de A2 bij Maastricht (wegens werkzaamheden) en op de A27 tussen Utrecht en Breda.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie