Wederom luchthavens gesloten om vulkanen Indonesië

In Indonesië zijn vrijdag opnieuw drie luchthavens gesloten, omdat er twee vulkanen zijn uitgebarsten. Het gaat om de luchthavens van Surabaya en Malang op het eiland Java en het vliegveld van Ternate op de Molukken. 

Dat meldt de BBC vrijdag. 

De vulkaan Mount Gamalama op de Molukken begon donderdagochtend met het spuwen van as. Mount Raung op Java is daarentegen al enkele weken onrustig. De aswolken uit de vulkaan zorgen in de omgeving al langere tijd voor problemen met het vliegverkeer. 

De autoriteiten in Indonesië bepaalden donderdagavond opnieuw dat er luchthavens gesloten moesten worden vanwege de aswolken. De luchthavens van Surabaya, Malang en Ternate zijn daarom gesloten.

Vorige week werd het vliegverkeer van en naar Banyuwangi en Jember al stilgelegd. De luchthaven op het eiland Bali werd eerder ook gesloten. Dit vliegveld blijft nu voorlopig gewoon geopend. 

De uitbarsting van Mount Gamalama gebeurt op een ongelukkig tijdstip, omdat vrijdag de islamitische vastentijd Ramadan eindigt. In Indonesië woont een grote meerderheid moslims die naar hun families af willen reizen om het Suikerfeest te vieren.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie