Ophef over toeristische 'seriemoordenaar-tour' in Australië

Een nieuwe toeristische tour door de Australische bossen waar seriemoordenaar Ivan Milat in de jaren tachtig actief was, heeft voor ophef gezorgd. De premier van New South Wales noemt de tour "afschuwelijk".

Dit zegt premier Mike Baird tegen ABC.

Het bedrijf Goulburn Ghost Tours biedt toeristen de kans om samen met een gids door het Belanglo States Forrest te lopen, de bossen waar Milat in de jaren 80 en 90 minstens zeven lifters heeft vermoord.

"Als je Belanglo State Forrest binnenloopt, kom je er misschien nooit meer uit," zo staat op de website van de organisator. 

"Toen ik er voor het eerst over hoorde, kon ik het niet geloven", aldus Baird over de nachtelijke wandeling van het bedrijf. "Het is niet alleen smakeloos, het is verschrikkelijk. En afschuwelijk respectloos tegenover nabestaanden."

Volgens de premier heeft de organisatie nog geen vergunning aangevraagd. "Maar als ze dat doen, zullen ze er geen krijgen. En als ze de tours illegaal organiseren, zullen ze met de volle kracht van de wet te maken krijgen."

Geesten

Het bedrijf meent dat de tour juist niet respectloos is, en enkel gaat om het paranomale aspect: contact maken met de geesten van de slachtoffers.

"Het is twintig jaar geleden dat het gebeurd is en er is ook zoveel informatie op internet te vinden. Ik blijf bij de beslissing om de tours te doen, al spijt het mij als ik hiermee nabestaanden heb gekwetst," aldus de oprichter van het bedrijf.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie