Touroperator Hellas Travel schrapt per direct alle vluchten van Groningen Airport Eelde (GAE) naar het Griekse eiland Corfu vanwege de economische crisis.

Er gaat vrijdag nog één vlucht terug naar Nederland. Voor de toeristen die later terug zouden keren, moet de touroperator vervangende vluchten bij andere luchtvaartmaatschappijen zien te vinden.

Honderden mensen die een reis via Hellas Travel hebben geboekt, zijn gedupeerd, zegt directeur Marco van de Kreeke van GAE. "Voor hen is het uitermate zuur dat ze nu niet kunnen vertrekken." De touroperator zou tot medio oktober wekelijks vanaf Eelde naar Corfu vliegen.

Het aantal boekingen is tot stilstand gekomen en veel mensen hebben hun reis geannuleerd door de onzekere situatie in het land, aldus de touroperator. "Het plotselinge akkoord met Griekenland is in ieder geval te laat en wij verwachten geen verbetering in de boekingen."

Touroperator

De touroperator heeft nog wel geprobeerd om met de feitelijke vervoerder, Aegean Airlines, tot een oplossing te komen. "Dat is niet gelukt waardoor wij genoodzaakt zijn om de vluchten te annuleren."

Hellas Travel heeft een advocaat ingeschakeld die contact zal zoeken met alle mensen die een reis hebben geboekt en betaald "voor de verdere afwikkeling".

Accomodatiegelden

Voor toeristen die naast een vliegticket ook accommodatie hebben geboekt, geldt dat zij een beroep kunnen doen de Stichting HT Accommodatiegelden, meldt de touroperator.

Eerder deze maand kwam Hellas Travel terug op de aankondiging om binnenkort ook vanaf Maastricht Aachen Airport op Corfu te vliegen. "Achteraf is dat een signaal geweest", zegt GAE-directeur Van de Kreeke.