Internationale luchthaven Bali weer open na vulkaanuitbarsting

De internationale luchthaven Denpasar op het Indonesische eiland Bali is zaterdagochtend weer opengegaan nadat het vliegverkeer vrijdag werd stilgelegd vanwege een vulkaanuitbarsting op Oost-Java. 

De eerste vluchten zullen in de loop van zaterdag vertrekken. 

Er staan zeker twee vluchten op de planning van en naar het Australische Perth. De vliegvelden Banyuwangi en Jember, beiden op Oost-Java, blijven voorlopig gesloten.

Volgens de nationale rampendienst is de vulkaanuitbarsting nog niet voorbij. Vulkaan Mount Raung spuwt al ruim een week as uit. De aswolk is richting het zuidwesten gewaaid, waardoor er vanuit Bali weer kan worden gevlogen.

Video: Vulkaan op Bali spuwt as

Gestrande reizigers

Door de uitbarsting moesten honderden vluchten worden geschrapt. Reizigers van KLM die donderdag vanuit Amsterdam naar Denpasar zouden vliegen, kwamen niet verder dan Singapore. In die stad belandden zo'n vierhonderd passagiers. In Denpasar strandden 328 reizigers van KLM.

De KLM heeft de problemen voor de gestrande reizigers vrijdagavond en zaterdag opgelost. De vluchten van de luchthaven Denpasar werden zaterdagochtend hervat.

De KLM heeft vrijdagavond een grote toestel ingezet om alle gestrande passagiers op te halen. Ook zijn aansluitende reizen die mensen hadden gemist inmiddels omgeboekt.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie