Veel files door vakantieverkeer en ongelukken

Rond 16.45 uur vrijdagmiddag stond er ruim 300 kilometer file in Nederland, verdeeld over ruim 50 plekken.

Het is een combinatie van het vakantieverkeer, dat verband houdt met het begin van de vakantie in de regio midden, en meerdere ongelukken die vrijdag plaatsvonden. Dat meldt een woordvoerder van de ANWB.

Ook het 'normale' vrijdagmiddagverkeer en het feit dat jazzliefhebbers op weg zijn naar het North Sea Jazz Festival in Rotterdam draagt bij aan de drukte. Rond Rotterdam stond er om 17.00 uur 10 kilometer file. Op de A12 tussen Utrecht en Den Haag stond voor Gouda zelfs 20 kilometer file rond die tijd.

Zuiden

De grootste knelpunten zijn de routes naar het zuiden van het land, zoals de A2. Door een dodelijk ongeluk stond het verkeer tussen Utrecht en Den Bosch op die snelweg tijdelijk vast over twaalf kilometer.

Automobilisten die omreden over de A15 en A27, kwamen ook daar in de file: op de A27 tussen Utrecht en Breda ontstonden meerdere files die bij elkaar opgeteld goed waren voor twintig kilometer. Op de A15 stokte het verkeer over meer dan tien kilometer. 

Rond 14.00 uur was de filelengte opgelopen tot bijna 170 kilometer.

Koeien

Ook op de A73 zijn er problemen geweest: door een gekantelde vrachtwagen stonden bij Malden, niet ver van Nijmegen, in beide richtingen lange files. In de vrachtwagen zat een onbekend aantal kadavers van koeien, aldus een woordvoerster van de politie.

De drukte in Nederland houdt naar verwachting nog de rest van de middag aan, aldus de VID.

Frankrijk

Ook elders in Europa is het druk. Wie op doorreis is naar Frankrijk, kan de route Breda-Antwerpen (E19) maar beter mijden. Daar rijdt het tot aan het einde van de Ring Antwerpen langzaam over tientallen kilometers.

Bij Parijs stond aan het begin van de middag al 200 kilometer file, wat volgens de verkeersdienst daar op dit tijdstip vrijdag nog zelden voorgekomen is. Vooral de route richting Bordeaux is overbelast.

Nederlanders die richting Middellandse Zee reizen. komen bij Lyon in de file. Ook in Duitsland is het al vroeg druk. Morgen wordt op de Europese wegen nog meer drukte verwacht met dan lange files in vooral Duitsland en Frankrijk.

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie 

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie