De officiële app van de Nederlandse Spoorwegen (NS) is geüpdatet met de mogelijkheid om reisopties met het volledige openbaar vervoer te tonen, zoals bussen, metro's en trams.

Dat laat de NS maandag weten. De update voor NS Reisplanner Xtra is beschikbaar voor Android en iOS

De vernieuwde NS-app toont alle beschikbaar reisopties met het openbaar vervoer, waarbij de resultaten in een nieuw design worden weergegeven. De resultaten zijn afkomstig van 9292.

Door op een reisoptie te drukken, krijgt de gebruiker extra details, zoals de vertrektijden, aankomt- en vertreksporen en de looptijd. Bij de resultaten worden de actuele tijden vermeld. 

Deur tot deur

"Reizigers willen graag een volledig reisadvies van deur tot deur. Daarom hebben we deze update uitgerold", aldus een woordvoerder van de NS tegenover NU.nl

Daarnaast introduceert de NS de treinradar in de app, waarmee mensen de actuele positie en snelheid van een trein kunnen bekijken.

Windows Phone

NS bevestigt dat het geen plannen heeft om een Windows Phone-app te ontwikkelen. "We stellen wel onze api's beschikbaar om andere ontwikkelaars apps te laten bouwen", aldus de NS.