Douane-acties vertragen reizigers Schiphol

Door acties van de douane op Schiphol lopen reizigers maandagochtend vertraging op.

Douaniers controleren tussen 6.00 en 10.00 uur de bagage van alle binnenkomende passagiers. Dat leidt tot langere rijen bij de controles.

De douane wil met de acties een nieuwe cao afdwingen. Rijksambtenaren zitten al 1.600 dagen zonder cao en staan al vier jaar op de nullijn, meldt vakbond CNV Overheid.

Eerder voerde douanepersoneel in de Rotterdamse haven actie.

Vertraging

Ongeveer vijftig douaniers doen mee aan de actie op Schiphol. Ze controleren alle bagage en dat duurt per gemiddeld gezin al snel ruim vijf minuten. De passagiers lopen daardoor zo'n 45 tot 60 minuten vertraging op.

Een woordvoerster van Schiphol laat weten dat tussen 6.00 en 10.00 uur ongeveer vier- à vijfduizend passagiers binnenkomen. "Het is een normale zomerse dag."

Video: Douane op Schiphol voert actie

Stef Blok

Volgens CNV-onderhandelaar Loek Schueler zijn de reacties wisselend. "Sommige mensen begrijpen dat staken een recht is. Anderen zijn geïrriteerd omdat ze een vermoeiende reis in de nacht achter de rug hebben."

Ze zegt mensen met klachten te verwijzen naar minister Stef Blok. Deze bewindsman en de bonden voor overheidspersoneel onderhandelen al twee maanden niet meer met elkaar over de nieuwe cao.

Heeft u beeld bij dit bericht? Upload foto's op NUfoto

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie