Op Schiphol steeg het aantal passagiers in het eerste kwartaal van dit jaar met 3,5 procent. In totaal deden ruim 11,5 miljoen passagiers de Amsterdamse luchthaven aan.

Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag weten.

Negen op de tien passagiers reizen via Schiphol, dat percentage is de laatste jaren iets gedaald vanwege de groei van Eindhoven. Bijna een derde van de reizigers heeft een herkomst of bestemming die buiten Europa ligt.

In het eerste kwartaal van dit jaar reisden in totaal bijna 12,7 miljoen passagiers van en naar Nederland via de nationale luchthavens, een stijging van 4,1 procent.

Groningen

Op luchthaven Groningen werd de sterkste groei geboekt. Vergeleken met vorig jaar maakten bijna twee keer zoveel reizigers gebruik van deze luchthaven, namelijk 28.000.

Ruim 816.000 passagiers reisden via Eindhoven. Hier groeide het aantal reizigers met 20 procent.

Maastricht verwerkte voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal minder passagiers. Het aantal reizigers nam hier af van 36.000 in het eerste kwartaal van 2014 naar 20.000 dit jaar.

Rotterdam The Hague Airport beleefde een kleine dip in het aantal passagiers met 7 procent. Dit is volgens het CBS vooral te wijten aan minder lijnvluchten.