Reisorganisaties TUI en Arkefly annuleren alle geplande vluchten naar Tunesië  op zaterdag, woensdag en volgende week zaterdag.

Dat melden beide organisaties vrijdag, nadat eerder op de dag een bloedige aanslag plaatsvond op een hotel in het Tunesische Sousse.

TUI bevestigt bovendien dat vrijdagmiddag één vliegtuig van Brussel naar Tunesië is omgekeerd. Een ander vliegtuig zal zonder passagiers naar Tunesië vliegen om mensen die willen terugkeren daartoe in staat te stellen.

Video: TUI schrapt vluchten naar Tunesië

Nederlanders

In de Tunesische stad Sousse zijn vrijdag twee hotels aangevallen in de wijk El Kantaoui waar veel toeristen verblijven.

Daarbij zouden zeker 32 doden zijn gevallen, waarvan de meeste toeristen zouden zijn. Onder de doden zijn in ieder geval Britse, Duitse en Belgische toeristen. 

In het hotel Impérial Marhaba waar de aanslag heeft plaatsgevonden hebben zes Nederlanders via TUI een reis geboekt. Met alle zes is contact geweest. Dat heeft een woordvoerster van TUI gezegd.

In Sousse zijn in totaal 84 Nederlanders die met TUI daarnaartoe zijn gereisd. Zes zaten in het hotel waar de aanslag werd gepleegd. De overige 78 zitten verspreid over zes andere hotels in de badplaats.

Video: Alle zes Arke-gasten hotel Sousse in orde

Het laatste nieuws over de aanslag vindt u hier