Voorlopig geen standaardmaat handbagage

Voorlopig komen er geen standaardmaten voor handbagage in vliegtuigen. Plannen van de internationale luchtvaartorganisatie IATA gaan even de ijskast in. 

Verscheidene grote Amerikaanse maatschappijen hebben zich tegen de plannen voor kleinere maten voor handbagage uitgesproken.

"Belangrijke zorgen zijn uitgesproken in Noord-Amerika. Dit is duidelijk een zaak die reizigers na aan het hart gaat. We moeten het goed doen", maakte IATA woensdag in een verklaring bekend.

De drie grootste Amerikaanse carriers American Airlines, United Continental en Delta Air Lines hebben aangegeven de voorschriften niet na te zullen leven. Volgens Delta heeft de organisatie opgeroepen tot veranderingen zonder de maatschappijen te raadplegen.

De KLM ondersteunt het initiatief voor standaardmaten wel. "Het belang en het comfort van de passagiers staat bij ons altijd voorop. Voor de passagiers die met verschillende maatschappijen vliegen, is het makkelijker als ze niet elke keer op de website hoeven te checken welke afmetingen zijn toegestaan", liet KLM vorige week weten.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie