Utrecht krijgt deze zomer twee buurtcampings. Het is voor de eerste keer dat Stichting De Buurtcamping neerstrijkt in de stad.

In het weekend van 24 t/m 26 juli worden het Noordse Park en het Majellapark omgetoverd tot twee buurtcampings. 

"We zijn De Buurtcamping begonnen in Amsterdam", vertelt Roderik Schaepma, oprichter van Stichting De Buurtcamping.

"Daar hebben we vorig jaar drie buurtcampings georganiseerd. Later kregen we verzoeken uit het hele land, uit Utrecht van drie hele enthousiaste dames. Zodoende hebben we besloten De Buurtcamping dit jaar uit te breiden naar Utrecht", aldus Schaepma.

Vakantiegevoel

Bij De Buurtcamping worden buurtbewoners uitgenodigd om met elkaar een weekend lang rond te brengen in tentjes. "Een kampeerder zei vorig jaar dat je elkaar in drie dagen op de camping beter leert kennen dan dat je drie jaar naast elkaar samen woont. Dat is dan ook de bedoeling. Op een camping ga je toch samen koken, voetballen, een keer een hamer lenen", vertelt hij.

Vorig jaar gaven de kampeerders aan ook echt een vakantiegevoel te hebben. "Ik had dat zelf niet verwacht, maar je vergeet heel snel waar je bent. Mensen gaan niet van de camping af, iedereen hangt de hele dag gezellig rond in het park. Het is ook echt een camping, met douches, wc’s, alles erop en eraan", vertelt Schaepma.

Sociale Cohesie

Naast het feit dat vorig jaar honderd procent van de campinggasten aangaf een vakantiegevoel te hebben, is het doel van De Buurtcamping ook om de sociale cohesie van buurten te bevorderen.

"Dat klinkt duur, maar het komt er gewoon op neer dat we de stad gezellig willen maken en contacten willen leggen tussen mensen die elkaar nog niet kennen", aldus Schaepma.

Lees meer over de buurtcampings op DUIC.nl