B&B Tala Lodge in het Friese dorp Ravenswoud is door Stichting Bed & Breakfast Nederland uitgeroepen tot 'Beste Bed & Breakfast van Nederland 2015′. 

De tweede prijs is voor B&B Life is Good in de Brabantse plaats Heeswijk-Dinther. De derde prijs is voor Bed & Breakfast Carpe Diem in het Brabantse dorp Oirschot, vorig jaar winnaar van deze verkiezing.

Bij het kiezen van de winnaars kijkt Stichting Bed & Breakfast Nederland onder meer naar de puntentelling in het B&B classificatiesysteem en de reviews die gasten schrijven.

Eerste keuze

"De genomineerden waren dit jaar aan elkaar gewaagd", zegt Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland dinsdag. "Tala Lodge maakt het verschil met wellnessfaciliteiten en een unieke ambiance."

"Door hun kleinschaligheid en persoonlijke benadering zijn B&B's steeds vaker de eerste keuze voor wie op zoek is naar logies", meent Arens.

Het 'Beste Bed & Breakfast van Nederland' wordt jaarlijks uitgeroepen door Stichting Bed & Breakfast Nederland. Alle bed & breakfasts die bij het classificatiesysteem zijn aangesloten, worden bezocht door beoordelaars die de gasthuizen anoniem bezoeken.