Buitenlandse Zaken geeft meer negatieve reisadviezen af

Veel meer landen zijn gevaarlijker geworden om in te reizen. Het gaat vooral om landen in het midden en noorden van Afrika, het Midden-Oosten en delen van Azië.

Dat blijkt zaterdag uit een vergelijking die de NOS heeft gemaakt tussen de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken in 2010 en 2015.

In 2010 waren zes landen zo onveilig dat Buitenlandse Zaken adviseerde om er helemaal niet naartoe te gaan. Nu geldt dit advies voor dertien landen, zoals Jemen, Libië, Sierra Leone en Syrië.

Oorzaken van de toegenomen onveiligheid zijn de Arabische lente, de opkomst van islamitische groeperingen als Islamitische Staat en Boko Haram, natuurgeweld en ziektes.

Goed voorbereiden

Met een reisadvies kunnen Nederlandse reizigers zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico's tijdens een buitenlands verblijf.

Het ministerie maakt de afweginng op basis van de risico's die Nederlanders mogelijk lopen als zij naar het land in kwestie reizen. Zo wordt er gekeken hoe groot de kans is op ontvoeringen, gewapende overvallen, bomaanslagen, natuurrampen of oorlogsgeweld.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt samen met ambassades, inlichtingendiensten, lokale autoriteiten en andere partijen om een reisadvies te maken.

Lees meer over:

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie