Hoewel de economische groei in de eurozone aan de zwakke kant blijft, trekt de vraag naar vliegreizen aan. 

Dat meldt de internationale luchtvaartorganisatie IATA donderdag bij de presentatie van de vervoersstatistieken over de maand februari.

Ook wereldwijd zat de vraag naar vliegtickets sterk in de lift, mede dankzij de extra passagiersstromen die het Chinese nieuwjaarsfeest in Azië op gang bracht. Vorig jaar viel dat feest in januari. Het passagiersvervoer nam toe met 6,2 procent ten opzichte van februari 2014, na een groei met 4,5 procent op jaarbasis in januari.

Met name in Azië deden luchtvaartmaatschappijen fiks betere zaken dan een jaar eerder. Daar lag het passagiersvervoer zo'n 10 procent hoger. In het Midden-Oosten steeg de vraag met 8,7 procent. Dat bewijst volgens IATA dat de economieën in die regio relatief goed bestand zijn tegen de sterke daling van de olieprijzen de afgelopen tijd.

De stagnerende economie in Brazilië heeft vooralsnog weinig nadelige gevolgen voor de reislust. De ticketverkoop lag in die belangrijke groeiregio 7,4 procent hoger dan een jaar eerder. Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zagen de vraag met 3,5 procent toenemen, hun Europese branchegenoten met 4,8 procent.