Culturele schatten, fotogenieke stranden, een veelzijdige onderwaterwereld, oneindige woestijnlandschappen, romantische oases, prachtige resorts en traditionele accommodaties. Egypte heeft het allemaal!

Bruisend metropool Caïro

De aantrekkingskracht van Caïro is enorm. Een levendige combinatie van oost- en west ontmoeten elkaar in de wervelende hoofdstad van Egypte. De Egyptische hoofdstad strekt zich uit langs beide oevers van de Nijl en is de grootste stad van Afrika en het Midden-Oosten. In de stad, die meer dan 1.000 jaar oud is, vind je maar liefst 600 monumenten die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Een waar museum!

Nijlcruise, een ontdekkingstocht over de levensader van Egypte

Als onuitputtelijke bron van vruchtbaarheid is de Nijl niet weg te denken uit het landschap van Egypte. Niet voor niets wordt Egypte ook wel het geschenk van de Nijl genoemd. Een cruise over de Nijl is een reis door een 5.000 jaar lange beschaving en is van de meest unieke en rustgevende manieren om de vele culturele monumenten en bezienswaardigheden van Egypte te ontdekken.

Luchtweerspiegeling in betoverend Egypte

Ook al is de Westelijke woestijn van Egypte vaak moeilijk toegankelijk, ze is niet enkel dor en droog zoals vaak wordt aangenomen. De vijf oases van Egypte (Bahariya-oase, Farafra-oase, Dachla-oase, Charga-oase en Siwa-oase) liggen verspreid over de woestijn en charmeren haar bezoekers ieder op een eigen manier. De Farafra-oase is de kleinste van de vijf, maar is beslist één van de hoogtepunten van een bezoek aan de Westelijke woestijn. De Charga-oase laat een grote indruk achter met bezienswaardigheden als de tempel van Hibis, het enige bewijs van de Perzische overheersing van Egypte.

Spectaculaire Sinaï

De Sinaï woestijn is een uitstekende locatie voor een ontspannen vakantie. Het schiereiland biedt een divers landschap gevuld met majestueuze bergen, groene oases, paradijselijke stranden en vele culturele bezienswaardigheden. Uitstekende vakantiebestemmingen om te genieten van al dat moois zijn Dahab en Sharm El Sheikh. In de jaren zeventig was Dahab een populaire bestemming bij jongeren en tot op de dag van vandaag hangt er een ontspannen hippie sfeer. Dahab betekent letterlijk goud, vanwege de goudkleurige stranden. Sharm El Sheikh is de belangrijkste toeristische trekpleister op het Sinaï schiereiland.

Duiken in de Rode Zee

Egypte biedt uitstekende mogelijkheden om te duiken. In de Rode Zee zijn vele schitterende duikspots te vinden, die lang niet allemaal even bekend zijn. In de Sinaï-woestijn hebben de koraalriffen in de Golf van Akaba bij Dahab een grote aantrekkingskracht op duikers en snorkelaars. Vooral de Blauwe Put, een tachtig meter diepe krater, is een populaire duiklocatie. In de Oostelijke woestijn vormt Marsa Alam een begrip bij vele duikers. Er zijn in Marsa Alam zowel mogelijkheden om met een van de vele duikboten op pad te gaan, maar ook zijn er goede duikplekken direct aan de kust.

Golfen in de schaduw van de piramiden

In Egypte zijn er tal van mogelijkheden om te golfen. Het gehele jaar door is er een mild klimaat en de golfbanen zijn van uitstekende kwaliteit. Afslaan in de schaduw van de eeuwenoude piramiden of met de rode gloed van de Rode Zee? In Egypte kan het!

Op de fiets door de woestijn

Wellicht verrassend, maar Egypte beschikt over uitstekende fietsmogelijkheden. Met name in de herfst en het najaar biedt de omgeving van Luxor goede mogelijkheden voor een ontspannen fietsvakantie. Het terrein is vlak, de wegen heerlijk rustig en het zonnetje schijnt het hele jaar door!