Liften voeren je op zonnige hoogten naar panoramawegen, vanaf de bergtoppen heb je prachtige uitzichten over het gebied. Tirol is het perfecte gebied voor een wandelvakantie.

Maar welke gebieden in Tirol mag je echt niet overslaan? We zetten de beste wandelgebieden voor je op een rij. Trek je wandelschoenen maar vast aan!

Sint Anton

Sint Anton ligt op 1.304 meter hoogte. Niet alleen de skiërs stellen de ligging zeer op prijs, ook wandelaars weten dat een wandeltocht op die hoogte meer dan de moeite waard is. Een mooie wandeling voert bijvoorbeeld naar het landschappelijke en zeer indrukwekkende Verwalltal of naar de dorpsdelen Sint Jacob en Nasserein.

Serfaus, Fiss en Ladis

Deze drie dorpen liggen op 1.400 meter en hebben meer zonuren dan gemiddeld in Tirol. Tal van wandelroutes met slechts geringe stijgingen zijn een uitnodiging voor lange wandelingen. Goede mogelijkheden zijn de routes van Fiss naar de Schöngampalm en van Ehrwald naar Lermoos en Biberwier. Deze routes zijn juist voor de recreatieve wandelaar goed te doen.

Paznauntal

In het Paznauntal kun je wandelen op negentig kilometer wandelwegen. Wandelingen van Galtür naar Ischgl, naar het wildpark in Mathon of door het Vermunttal naar de Bieler Höhe zijn meer dan de moeite waard. Hier kun je pas écht genieten van de rust en de ruimte die Tirol te bieden heeft.

Mieminger Plateau

Tijdens wandelingen op honderd kilometer wandelwegen begrijp je snel waarom men deze streek als filmdecor heeft uitgezocht voor de serie Bergdokter. De natuur is er prachtig en het plateau biedt je de mogelijkheid om wandelingen op grote hoogten te maken. Een voorbeeld daarvan is de wandeling van Gasthof Arzkasten bij Obsteig naar het Lehnberghaus op 1.554 meter.

Innsbruck

Rondom Innsbruck zijn er tal van wandelmogelijkheden. In totaal heb je de beschikking over 180 kilometer wandelwegen. Meer dan voldoende om een paar dagen zoet te zijn. Houd je van de zon? Kies dan de wandeling naar de Arzler Alm bij Innsbruck. Deze wandeling brengt je op bijna 2.000 meter hoogte.

Stubaital

In het Stubaital kun je je per acht-persoons cabinelift van de Hochserles Bahnen in Mieders naar de Koppeneck laten vervoeren. Hiervandaan kun je, op 1.680 meter hoogt, wandelen naar het Maria klooster in Waldrast. Dit klooster is het hoogst gelegen klooster van Europa.

Kitzbühel

In dit gebied heb je de beschikking over 170 kilometer winterwegen. Een prachtige wandeling is de zonnige panoramawandeling op de Hahnenkamm. Deze voert je onder andere naar het Kabelbaanmuseum en naar de Bernhardkapel die een bezoek meer dan waard is.

Alpbachtal en Tiroler Seenland

Deze regio is het grootste wandelgebied van Tirol. Hier heb je de beschikking over maar liefst 240 kilometer wandelwegen. Als je van prachtige uitzichten wilt genieten raden wij je aan om de panoramawandeling op de Reitherkogel in Alpbach te nemen. Je zult verrast zijn door de natuur en het prachtige uitzicht.