Zon gedurende bijna het gehele jaar en schoon water. De Catalaanse kust is een paradijs voor liefhebbers van zon en zee. Zo zijn veel stranden bekroond met de blauwe vlag, het Europese kwaliteitskeurmerk voor schone en veilige stranden.

De kust is van alle gemakken voorzien wat betreft bereikbaarheid, hygiëne en veiligheid voor families. Daarnaast zijn er verschillende familie-activiteiten langs de gehele kust: waterparken, kinderanimatie, golfbanen, zeilcentra en... meer!

Alles voor het hele gezin

Spelletjes in de ochtend bij het speelgedeelte op het strand, een frisse duik in schoon en veilig water, een heerlijk kindermenu om weer op krachten te komen, animatie met de hotelbabysitter terwijl de ouders rusten of een fantastische avond hebben... Dit zijn de voordelen, klein en groot, van een vakantie aan een van de familiebestemmingen in Catalonië.

Port Aventura

Het meest aantrekkelijke attractiepark in Europa. Het attractiepark beschikt over attracties, entertainment, een waterpark, golfbaan, hotels en is het gehele jaar geopend. Een nieuw gedeelte speciaal voor de kinderen zal geopend worden in 2011.

Dé bestemmingen voor de beste familievakantie

Maar waar ga je nu heen in Catalonië? Maak bijv. Een keus uit een van de volgende bestemmingen. Het zijn allemaal gecertificeerde Catalaanse familie-vakantiebestemmingen:

• Bij Catalonië denken de meeste mensen aan bekende bestemmingen als Salou of Estartit. Maar ook de wat minder bekende plaatsen zijn zeker een bezoek waard. Bezoek bijvoorbeeld tijdens je vakantie Cambrils. Dit authentieke vissersdorpje kent al een lange geschiedenis en herbergt tal van bijzondere bezienswaardigheden.

• Jongeren verblijven in het nieuwe deel van Blanes, gezinnen vind je vooral in het oude deel van de stad. Hier vind je de haven, kleine authentieke winkeltjes en restaurants waar je heerlijke tapas kunt eten. Ga je met de kinderen naar het strand, let er dan wel op dat de zee nogal snel afloopt.

• Pineda de Mar heeft, doordat de toeristen nog vaak naar de grote omliggende plaatsen gaan, haar oorspronkelijke karakter weten te behouden. Het lange brede strand, wat geleidelijk afloopt, is ideaal met kinderen.

• Even ten noorden van Barcelona vind je Calella. De oude en nieuwe stad zijn verbonden door een lange winkelstraat. Dit is waar je moet zijn om de levendigheid van de stad mee te krijgen. Leuk met de kinderen: boek een jeepsafari.

Praktisch!

Wil jij met de bus naar Catalonië? Houd dan rekening met een reistijd van ca. 18 uur. Uiteraard is dit afhankelijk van de plek waar vandaan je vertrekt en welke plaats je in Catalonië aan doet. De gemiddelde afstand die je aflegt is 1.400-1.500 km.

Wil je ook met het gezin naar Catalonië? Kijk dan op www.solmar.nl voor diverse aanbiedingen.

Meer informatie over Catalonië? Kijk op familiar.catalunya.com.