Spanje is één van de meest populaire bestemmingen om met een touringcar naartoe te reizen. De bekende badplaatsen aan de Spaanse Costa’s liggen circa 1.500 km van midden Nederland en zijn per touringcar te bereiken in circa 20 uur. Toch zijn er meer bestemmingen in Europa die je per bus kunt aandoen.

Het gros van de busreizen gaat echter nog steeds naar Spanje. De meeste touringcars vertrekken in de loop van de ochtend en komen de volgende ochtend vroeg in Spanje aan. Het voordeel hiervan is dat een groot gedeelte van de reis ’s nachts plaatsvindt en aangezien de touringcar van tegenwoordig erg comfortabel is, is slapen geen probleem!

De meest populaire bestemmingen in Spanje zijn Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Salou en Benidorm. Er zijn echter ook genoeg minder bekende en kleinere badplaatsen waar je een busreis naartoe kunt boeken, zoals Tossa de Mar, Comarruga en Peñiscola.

Onbekend Spanje

Tossa de Mar ligt tussen Frankrijk en de populaire stad Barcelona in. Het wordt veelal vergeleken met het bekende Lloret de Mar, maar er hangt toch zeker een andere sfeer. Een meer authentieke Spaanse sfeer. Dit is met name te danken aan de oude binnenstad met daarop de resten van de burcht.

Peñiscola biedt je, net als de bekendere plaatsen, zon, zee en strand en restaurants en winkels. Maar waar Lloret de Mar, Salou en Benidorm bekend staan om het uitgaansleven en het feesten, staat dit plaatsje bekend om haar dorpse karakter met smalle steegjes. Met als hoogtepunt het eeuwenoude kasteel dat vanaf elk punt zichtbaar is. Ook terwijl je dat verse visje in de haven eet.

Feesten op Kroatië

Iets minder bekend, maar sterk in opkomst zijn de busreizen naar Kroatië. Ook naar de mooie bestemmingen in Kroatië rijdt een touringcar in minder dan 20 uur vanuit het midden van Nederland. De afstand naar bijv. Porec, één van de bekendste badplaatsen, is nog geen 1.400 km.

Porec is een veelzijdige, relatief rustige stad. Althans overdag, als iedereen op een van de vele zandstranden aan het bruinen is. Het nachtleven daarentegen is de Kroatische variant van Lloret de Mar. Het is dan ook niet gek dat deze bestemming vooral populair is onder jongeren.

Rustig Kroatië

Op zoek naar een iets rustiger deel van Kroatië? Bezoek dan Rovinj, een prachtig stadje waarvan het stadscentrum op een schiereiland ligt. Rovinj bestaat uit vele omhooglopende straatjes in de oude stad. De meeste hotels en appartementen vind je buiten de stad, op het vasteland. In de buurt van Rovinj liggen 22 grote en kleinere eilanden voor de kust, waar je geniet van een heerlijke strandvakantie.

Al met al zijn Spanje en Kroatië twee prachtige landen waar je een heerlijke busvakantie naartoe kunt boeken! Want zeg nu zelf, wat is er prettiger dan vlak voor de deur opstappen en op de plaats van bestemming voor je hotel uitstappen?