Ga jij voor comfort of een lage prijs?

Reizen anno 2011 staat niet meer in verhouding tot het reisgedrag van zo'n 30 jaar geleden. Mensen gaan nu bijvoorbeeld massaal met het vliegtuig op pad, waar deze luxe vroeger nog maar aan weinig mensen was besteedt. Toch is de touringcar nog steeds een uiterst geschikt transportmiddel voor je vakantie, al wordt dat vaak vergeten…

Lowbudget vliegtuigmaatschappijen hebben een belangrijk deel van de bustoeristen ingenomen, zeker op de langere afstanden. Ook al blijft bij de vervoerskeuze het prijsaspect voor heel wat toeristen belangrijk, toch gaat de kwaliteit van de geleverde service een steeds grotere rol spelen. Dit geldt voor de strijd tussen de verschillende luchtvaartmaatschappijen, maar ook voor de concurrentie tussen de verschillende vervoerskeuzes (bus, vliegtuig en trein).

Het is duidelijk dat verschillende vervoersmaatschappijen diverse benaderingen verkiezen. In de luchtvaart gebruikt men bijvoorbeeld het ‘no frills’-principe, waarbij alle overbodige extra’s weggelaten worden om een lage prijs te kunnen behouden.

Luxe reizen per bus

Busbedrijven daarentegen doen tegenwoordig juist het tegenovergestelde. Ze zijn op zoek gegaan naar innovaties voor hun dienst. Dit resulteerde in een nieuwe kijk op comfortabel reizen; drie stoelen per rij, in plaats van vier, de breedte van de zitplaats, de rugleuning die volledig kan worden platgelegd tot bedvorm en het multi media-aanbod…

Steeds meer reizigers kiezen daarom – en neem het ze eens kwalijk – voor een luxe reis per touringcar naar locatie. Niet meer wachten op een luchthaven, maar genieten van de luxe van de hedendaagse touringcars.

Interesse in een dergelijke vakantie? Kijk dan eens op www.solmartours.nl en boek een vakantie met een luxe First Class-bus.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie