Onbekend maakt onbemind?

Reizen per bus: veel mensen staan niet bij deze mogelijkheden stil. Het vliegtuig is toch lekker snel en comfortabel. Toch heeft een busreis ook zo zijn voordelen.

Ook de meest volhardende critici kunnen niet om de harde feiten heen: reizen per bus is een van de meest praktische manieren van reizen. De touringcar haalt je dichtbij huis op en je kunt in vrijwel alle gevallen voor de deur van je accommodatie uitstappen.

Comfortabel

De producenten van touringcars zijn continue bezig met het verbeteren van het reiscomfort. Zaken als stoelen met een verhoogd zitcomfort, klimaatbeheersing, donkere beglazing en digitale video- en audiosystemen zijn hiervan slechts enkele voorbeelden.

Veilig

Indien je de veiligheid van verschillende vervoerstypen met elkaar gaat vergelijken, blijkt de touringcar veruit het veiligste vervoermiddel te zijn. Op de tweede plaats komt het vliegtuig, gevolgd door de trein en op de laatste plaats eindigt de auto.

Groen

In een tijd waarin iedereen de mond vol heeft van groen, milieubewust en ecologisch, brengt de moderne touringcar (het merendeel beschikt tegenwoordig over ‘Euro 5 norm’ motoren) je naar je plaats van bestemming tegen een fractie van het brandstofverbruik van bijvoorbeeld een vliegtuig.

Kennismaken met busreizen? Kijk eens op www.solmartours.nl voor een busreis naar diverse Europese bestemmingen.

NUlifestyle op Facebook

NUlifestyle op Facebook
Een selectie van het laatste lifestyle-nieuws in uw tijdlijn?

Volg ons op Twitter

Mail de redactie

Mail de redactie
Vragen, opmerkingen of tips voor de lifestyle-redactie van NU.nl? Mail: lifestyle@nu.nl 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie