Het is de oudste stad van Nederland en tussen de oude historische panden, vind je moderne winkels en chique restaurants. Door de hele stad heerst een gemoedelijke sfeer en de inwoners zullen je overladen met hun charmes.

Met haar ligging aan de Waal, tussen heuvels, bossen, polders en beekjes, doet Nijmegen allesbehalve stads aan. Toch biedt deze stad je alles wat je in elke andere grote stad in Nederland vindt: musea, cultuur, een ruim winkelaanbod, Bourgondische gelegenheden en plekken om te ontspannen. Maar wat mag je nu echt niet overslaan?

Het middelpunt van de stad

Waar je ook bent in Nijmegen de St. Stevenstoren zal altijd voor je opdoemen. Vanaf de 14e eeuwse toren, gebouwd in renaissancestijl, heb je niet alleen een schitterend uitzicht over de stad, maar ook over de Waal en de Ooijpolder.

De toren die opeens verdween

Lange tijd schitterde deze toren als hoofdrolspeler op schilderijen, maar plotseling was hij ‘weg’. Totdat stratenmakers aan de gang gingen langs de Waalkades en op de toren stuitte. Ongeschonden kwam hij onder het puin vandaan. Nu neemt de toren je mee door het verleden van Nijmegen, naar de tijd dat de stad nog een ommuurde vestiging was. Ontdek ondergrondse gangen en nissen en dwaal door de kazematten.

Nederland fietsland

Klompen, tulpen… en fietsen! Dat is het beeld dat buitenlandse toeristen hebben bij Nederland. In Nijmegen spelen ze daar handig op in met het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Leer alles over de geschiedenis van de fiets (vanaf 1807!).

Ambachtelijk genieten

Op de Commanderie van Sint Jan, ooit het onderkomen van de hospitaalridders, kun je genieten van bourgonisch Nijmegen. Het oude klooster biedt plaats aan ambachtelijke bedrijven, die je elk iets unieks kunnen laten proeven. Bezoek bijvoorbeeld. koffiebranderij Coffyn, The Chocolate Bar en brouwerij De Hemel.

De oudste winkelstraat van Nederland

Ooit was de Via Romana de belangrijkste Romeinse handelsweg in Nijmegen, de belangrijkste Romeinse stad van ons land. De Via Romana bestaat nog steeds, maar heet tegenwoordig de Lange Hezestraat. Het is de oudste winkelstraat van Nederland. Een must see voor winkelfanaten! Je vindt hier meer dan 100 winkels.

Dé kruidentuin van Nijmegen

In de kruidentuin aan de Javastraat kun je genieten van tientallen kruiden. Tijdens workshops krijg je informatie over het kweken van kruiden en hoe je deze kunt gebruiken in de keuken. Leer bijvoorneeld olie en kruidenazijn maken.

Stadswandeling vol humor

Heb je zin om een stadsleiding te doen onder begeleiding, maar wil je geen droge informatie te verwerken krijgen? Ga op pad met Keizer Karel en zijn Nar. Met de nodige humor showen ze jou de bekende historische locaties en gebouwen, van de Romeinse tijd tot nu. Leerzaam én vermakelijk!
Meer informatie? Kijk op www.vincentmulder.nl.

In het groen overnachten

Het viersterren hotel Golden Tulip Val Monte bevindt zich in het bosrijke Berg en Dal met de historische stad Nijmegen nabij. Naast de prachtige natuur en veelzijdige omgeving heeft het hotel veel te bieden met o.a. een gezellige bar, het sfeervolle restaurant LaBrasse, het verwarmde binnenzwembad en een grote recreatiezaal met onder andere de mogelijkheid om te biljarten, tafeltennissen en sjoelen. Het hotel biedt je gratis parkeerplaatsen en de locale bus stopt op 200 meter voor de deur om je in een mum van tijd snel en goedkoop naar hartje Nijmegen te brengen.

Ontstressen in Sanadome

Ben je na een paar dagen wandelen in Nijmegen toe aan een beetje ontspanning? Breng een bezoek aan Scandic Sanadome Nijmegen. Dit wellnessresort, gelegen in het groene hart van Nijmegen, bied je verschillende whirlpools, warmwaterbaden, stoomcabines en een rustige tuin. Als dat niet ontstressen is!