De slag om Arnhem, de Mode Biënnale, Burgers' Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum: allemaal relatief bekend bij de Nederlandse toerist. Toch biedt de stad meer. Ga je mee?

Museumhoppen in Arnhem

Arnhem heeft een lange geschiedenis en dat vind je terug in het museumaanbod. Mis, naast het bekende Openluchtmuseum, ook vooral de volgende musea niet tijdens je bezoek aan de stad:

• Ontdek alles over water in het interactieve Nederlands Watermuseum. Door middel van wisselende exposities, experimenten en presentaties wandel je als waterwetenschapper weer de deur uit.

• In een van de vele oude kelders die de stad rijk is vind je het Wijnmuseum. Het museum brengt de wereld van de wijn in beeld, van de wijnrank tot aan een goed glas wijn. Uiteraard kun je er ook wijnproeven.

• Laat je meeslepen in de historie van de stad in Historisch Museum Arnhem, gevestigd in een van de mooiste historische panden van de stad.

• Krijg aan de van foto's en persoonlijke verhalen een beeld van burgers en soldaten die in september 1944 in Arnhem woonden en vochten in Informatiecentrum Slag om Arnhem.

Groene stad

Dat Arnhem is uitgeroepen tot de Groenste Stad van Europa is geen verrassing. De stad is gelegen temidden van een groen landschap en in de stad zelf zijn veel parken aanwezig. Park Sonsbeek, ook wel bekend als de Parel van de Veluwezoom, is hier het meest bekende voorbeeld van. Maar bezoek bijvoorbeeld ook eens natuurgebied Meinerswijk, dat op korte afstand van het centrum ligt.

Arnhem voor shopaholics

Aan winkels geen gebrek in Arnhem, winkelfanaten kunnen hier hun slag slaan. En het fijne is: het ligt allemaal vlakbij elkaar, dus je kunt als vrouw op stijlvolle hakken langs alle winkels struinen. Bezoek bijvoorbeeld eens een van de volgende gebieden:

• Het mondaine Musiskwartie. Een intieme straatjes, een prachtig plein en een overdekte passage

• Het Eiland. Een van de oudste winkelgebieden, met karakteristieke winkels en een rijke historie.

• Modekwartier Klarendal. Haute couture, customized vintage, bruidskleding, maatkleding, sieraden, accessoires… Het wordt allemaal direct verkocht in het atelier van de ontwerpen.

Ondergronds Arnhem

In het centrum liggen 39 historische kelders waar je een rondleiding kunt krijgen. Samen met een gildegids ga je 1,5 uur op ontdekkingsreis door ondergronds Arnhem. Kosten van de rondleiding zijn € 3,-. De rondleidingen worden gegeven op dinsdag, woensdag en vrijdag. Meer informatie kun je opvragen bij de VVV.

Het nachtleven van Arnhem

Voor wie graag drinkt en danst op vakantie: Arnhem laat je zien wat echt stappen is. Zoals op de Korenmarkt waar in diverse clubs zoals Bar Lounge Club EmperiuM en Club Uniq altijd een leuke sfeer hangt. Andere leuke uitgaansplekken zijn het Jansplein, de Jansplaats en de Rijnkade. Ook homoseksuelen kunnen voor een gezellige avond in de hoofdstad van Gelderland terecht. Arnhem is namelijk uitgeroepen tot meest populaire roze uitgaansstad van Nederland!

Hoteltip!

Het veelzijdige viersterren hotel Golden Tulip Arnhem Doorwerth ligt prachtig midden in een 10 hectare groot park, in de bossen op de Veluwe vlakbij Arnhem. Het biedt volop mogelijkheden voor jong en oud. Het hotel beschikt o.a. over welnessfaciliteiten, een binnen- en buitenzwembad, all-weather tennisbanen, een fitness ruimte en de mogelijkheid tot fietsverhuur. Het hotel is een ideale uitvalsbasis om allerlei uitstapjes te maken zoals naar Nationaal Park de Hoge Veluwe, Ouwehands Dierenpark of het Krölle -Müller Museum. Het hotel beschikt over gratis parkeerplaatsen.