Omdat we de ligging van het strand erg belangrijke vinden tijdens onze zomervakantie zijn Zeeland (22%) en de Waddeneilanden (17%) het meest populair onder de vakantiegangers dit jaar.

Dat blijkt uit onderzoek van Vakantie.nl. Noordwijk is een van de plaatsen waar we graag heen gaan en deze zomer. Verrassend? Nee, de kustplaats heeft je genoeg te bieden.

Noordwijk, het bruisende hart van de bekende Bollenstreek, is is een moderne kustplaats, maar met een rijke geschiedenis. Het heeft de toerist genoeg te bieden met haar 13 kilometer lange zandstrand, de oude dorpskern en de natuur. De ideale plek voor een stedentrip in Nederland.

Struinen over de boulevards van Noordwijk

In Noordwijk vind je twee boulevards. Op de moderne Koningin Wilhelminaboulevard zijn de meeste horecagelegenheden te vinden. De Koningin Astridboulevard is iets traditioneler en leent zich uitstekend om lekker te wandelen. Maar ook hier vind je tal van restaurants en loungegelegenheden.

Noordwijk biedt een rijke variëteit aan sfeervolle restaurants. Of je nu Nederlandse delicatessen, vers gebakken vis, een snelle daghap, of hoogstaand culinair wilt eten, je geniet altijd in een ambiance die varieert van gezellige bistro's tot bekroonde culinaire keukens. Vaak met uitzicht over zee en duinen. Aan en rond de boulevard liggen veel restaurants, waarbij alle smaken en prijsklassen zijn vertegenwoordigd.

Cultuur aan Zee in Noordwijk

Zon, zee, strand én cultuur. Elk zomer is Noordwijk het toneel van culturele evenementen, verzameld onder de noemer Cultuur aan Zee. In de open lucht – vaak op het strand of in de tuinen – vinden diverse evenementen en voorstellingen plaats.
Meer informatie? Kijk op www.noordwijk.nl.

Noordwijk, dé plek voor kitesurfers

Eén van de populaire watersporten die in Noordwijk beoefend worden is het kitesurfen. Op het strand is de mogelijkheid om lessen te nemen om het kitesurfen onder de knie te krijgen. Het grootste kitesurfevenement van Europa, het Kiteboard Open, wordt ieder jaar in Noordwijk gehouden. Tijdens dit evenement kun je genieten van alles wat de sport te bieden heeft. Je kunt dan gratis les krijgen en de nieuwste producten testen. Ieder jaar wordt het evenement afgesloten met een beachparty.

Hop on, hop off

Verwacht je ‘hop on, hop off’-bussen alleen maar in steden in Londen en Parijs? Mis! Deze zomer rijdt er van 12 juli tot en met 21 augustus een ‘Hop on, hop off’-bus naar de mooiste attracties, musea, stranden en stadscentra in de regio Zuid West Nederland. Hiermee kom je niet door Noordwijk, maar doe je ook bijvoorbeeld de badplaatsen Nederzandt en Katwijk aan en attracties als Duinrell en Space Expo.

Hoteltip!

Viersterrenhotel Golden Tulip Noordwijk Beach ligt direct aan de boulevard en het strand en op loopafstand van het centrum. De comfortabele kamers zijn in 2010 gerenoveerd. Het hotel beschikt verder over o.a. een zwembad, Jacuzzi met hydro-massage, een sauna en solarium. Het hotel is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Op het moment dat je in Noordwijk bent, is een bezoek aan de Keukenhof zeer de moeite waard.