Het water in de binnenstad, de uitgestrekte winkelstraten, kleine straatjes om in te verdwalen, een uitgebreid uitgaansleven. Breda is divers. Er is voor ieder wat wils.

Het is dan ook niet gek dat de stad in 2009 de titel ‘Beste binnenstad van Nederland’ kreeg. Ga jij mee op ontdekkingstocht door deze verrassende stad?

Museumstad Breda

Breda is een stad vol cultuur en historie. In de stad vind je dan ook tal van interessante en unieke musea. Een kleine greep uit het aanbod:

• Het Graphic Design Museum. Het enige museum ter wereld dat zich geheel richt op grafische vormgeving. In het museum word je meegenomen door de ontwikkeling van 100 jaar grafische vormgeving. Dit wordt aangevuld met interessante exposities.
Meer informatie? Kijk op www.graphicdesignmuseum.com.

• Bierreclamemuseum. Dit museum hangt vol met reclameborden en andere items op het gebied van bier in de periode 1900-1960. Heb jij wel eens gehoord van Celta Pils of Blonde Linkebeek?
Meer informatie? Kijk op www.bierreclamemuseum.nl.

• NAC Museum. Speciaal ingericht voor de voetballiefhebber. Dit museum is gevestigd in, hoe kan het ook anders, het voetbalstadion van de Bredase voetbalclub NAC Breda. Je vindt er een grote collectie foto's van vroeger en nu, voetbalshirts, vaantjes, sjaaltjes, bekers en wedstrijdposters.

Culinair & uitgaan

Ontdek de binnenstad van Breda met haar vele kroegjes, restaurants en uitgaansgelegenheden. Wij maakten vast een kleine selectie voor je.

• Na het winkelen even de benen rust geven, lekker luchen én varen? Het kan op een van de vrolijke picknickbootjes die Breda rijk is. Ga op vaartocht langs de historie van Breda terwijl de goedgevulde picknickmand steeds leger raakt. Geniet van sandwiches met zalm en zalige tapenades.
Meer informatie? Kijk op www.depicknickboot.nl.

• Laat je achterover vallen in de kleurrijke kussens terwijl Oosterse muziek en zachte verlichting je tot rust brengen. Geniet van een Turkse mezze of een Marokkaanse tajine in de Sultan Lounge. Waan je in Marrakech!
Meer informatie?Kijk op www.sultanlounge.nl.

• Waar vroeger de nonnen hun gebeden ten gehore brachten, vind je tegenwoordig het Holland Casino. In 2003 namen ze hun intrek in het voormalig norbertissenklooster. Gelukkig hebben zij veel in tact gelaten, waaronder de muurschilderingen. En de vroegere binnenplaats is de centrale speelhal, inclusief fonteinen en bomen. Een unieke omgeving om een gokje te wagen!

Tot rust komen

• Vroeger was stadspark Valkenberg het jachtdomein van de hoge heren van Breda. Tegenwoordig is het het stadspark, het Vondelpark van Breda. Zonnige picknickvelden en klaterende fonteinen. Een reis door de geschiedenis van Breda én een plek om te relaxen.

• Ga in de Catharinastraat, in het stadshart van Breda, onder de poort naar het Begijnhof door en je stapt in een andere wereld. Het Bredase Begijnhof bestaat anno 2011 uit 31 woningen, bewoont door alleenstaande dames. Naast deze woningen vind je er onder andere een kruidentuin en een kleine kerk.

Shoppen, fun & korting

Zin in een middagje winkelen, maar wil je de grote ketens eens overslaan? Koop de Shops & Funroute bij VVV Breda. De route, bestaande uit twee delen, brengt je langs honderd bijzondere snuffelwinkels. En: op vertoon van de route kun je ook nog korting krijgen in een deel van deze winkels.

Hoteltip!

Midden in het stadshart van Breda vind je 4-sterren hotel Golden Tulip Keyser Breda. Het hotel ligt op slechts enkele minuten lopen van de Grote Markt met zijn leuke terrasjes en kroegjes. Culinair genieten in een prettige, ongedwongen sfeer kan in restaurant Orange. Zowel per auto als met openbaar vervoer is het hotel prima bereikbaar. Parkeren kan in de Chassé Parking achter het hotel. Het hotel is in 2010 gekozen tot Golden Tulip Hotel of the year voor Noord Europa.