Laat je omarmen door de nostalgie en Brabantse gezelligheid in de historische vestigingsstad Den Bosch, een van de oudste Middeleeuwse steden van Nederland.

Je kunt hier echter niet alleen de historie van de stad terugvinden, maar ook genieten van de Brabantse gezelligheid. Ga Bossche bollen eten, dineren in één van de vele restaurants en geniet van de vele mogelijkheden die deze stad biedt.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen

• Den Bosch staat wereldwijd bekend om de Sint Jan Kathedraal. In de kathedraal staat het beeld van Onze Lieve Vrouwe van ’s Hertogenbosch.

• Het stadscentrum is een van de oudste en compleetste van Nederland. Ook vind je er nog de resten van middeleeuwse stadswallen.

• Binnendieze, waar verschillende rondvaarten de gelegenheid bieden de stad ondergronds te bewonderen. De Binnendieze is in 1996 gerestaureerd en nu toegankelijk voor rondvaartboten. Koningin Beatrix en Koning Albert (België) gingen je hierin voor.

Shoppen

Den Bosch werd uitgeroepen tot beste winkelstad van Brabant. Dit is natuurlijk niet voor niets! De oude smalle straatjes, het station op loopafstand en het complete aanbod van boetiekjes, speciaalzaken en cadeaushops, maken dit centrum uniek. De leuke boetiekjes vind je verspreid door de binnenstad, meestal in de zijstraatjes. Deze variëren van luxe en trendy tot betaalbaar en modieus.

Uitgaan

Er zijn ontzettend veel culinaire mogelijkheden, van toprestaurants tot gezellige eetcafés. Heerlijk eten, drinken en ontspannen kan onder andere in de Korte Putstraat, de ontmoetingsplaats van Bourgondisch Brabant. Daarna kun je eventueel een duik nemen in het bruisende nachtleven.

Evenementen

Evenementen die jaarlijks terugkeren in deze stad zijn onder andere het Jazzfestival, Bourgondisch ’s Hertogenbosch en het Theaterfestival. Daarnaast is er ook de carnavalstijd. De stad wordt in die dagen omgedoopt tot Oeteldonk. De mensen gaan verkleed de straat op en maken er een gezellige tijd van samen.

Hoteltip!

Golden Tulip Hotel Central is een familie hotel sinds 1905. Het prachtige, historische pand is gelegen aan het marktplein in het gezellige centrum van Den Bosch en is voorzien van alle moderne faciliteiten. Het beschikt o.a. over een à la carte restaurant en een Brasserie met schitterend uitzicht over het middeleeuwse marktplein. Het Centraal Station is op 7 minuten loopafstand van het hotel. Tegenover het hotel bevindt zich een parkeergarage waar hotelgasten tegen gereduceerd tarief kunnen parkeren.