Geen Kreta, geen Kos en geen Lesbos in dit top 5-lijstje. Hoewel deze zeer populair zijn, worden ze door de gemiddelde toerist niet snel als ‘het mooiste eiland bestempeld’. Daarvoor moet je de wat rustigere eilanden hebben.

Dus... ga je eilandhoppen, overweeg dan zeker onderstaande eilanden tijdens je rondreis. Zonder deze eilanden kun je eigenlijk niet zeggen dat je het echte Griekenland hebt gezien!

1. Zon aanbidden op Samos

Samos is het grootste eiland van de Noord-Egeïsche eilanden en ligt voor de kust van Turkije. Het is de laatste jaren steeds populairder geworden door haar veelzijdigheid, authenticiteit en de prachtige natuur. Gelukkig wordt het nog niet overspoeld door toeristen.

Waarom wij Samos in de top 5 hebben gezet? Vanwege de vele droomstrandjes die dit eiland biedt. Huur een auto en zoek de veelal verlate stranden op. Je zou haast denken dat je in een tropisch oord terecht bent gekomen.

Tip! Sinds kort kun je je reis naar Samos boeken via Eliza was here. Zij bieden mooie, kleinschalige accommodaties aan op unieke locaties.

2. Hip Mykonos

Mykonos, nog zo’n eiland met heel veel mooie stranden. Niet alleen de afgelegen, maar ook de gezellige hippie strandjes. Want dat is waar Mykonos bekend om is, haar hippe karakter.

Op dit eiland vind je internationale faam en trends op het gebied van internationale mode-, muziek en kookkunst. De bekendste DJ’s zakken af naar Mykonos om een avond in een van de vele clubs te komen draaien.

Wat het eiland nog unieker maakt is dat deze hipheid hier wordt gecombineerd met de oude tradities. En deze zullen de inwoners niet snel laten varen…

3. Natuursnuiven op Corfu

Corfu is het bekendste Ionische eiland en heeft een bijzonder fraaie natuur. Er zijn bergen, dalen met olijfbomen en wijn- en fruitgaarden. De zomers zijn droog en warm, maar ook in de winter zijn de temperaturen mild. De combinatie van een prachtige natuur met het zachte klimaat maken Corfu tot een heerlijke bestemming…

Wil je naast natuur ook cultuur snuiven? Corfu stad, een havenstad met veel bezienswaardigheden, biedt je deze mogelijkheid. Zo kun je het Koninklijk Paleis, het schitterende Spiadha Paleis, de Paleon Frourion Citadel en een archeologisch museum bezoeken.

4. Traditioneel Karpathos

Bergachtig, vol traditie, schilderachtige dorpjes en witte zandstranden. Dat biedt dit grootste, langgerekte eiland van de Dodekanesos. Ideaal voor een rustige vakantie!

De meeste tradities vind je in Olympos. Het dorp werd in 1420 gesticht en wordt gekenmerkt door smalle straatjes, traditionele Griekse windmolens en Griekse vrouwtjes in traditionele klederdracht.

Iets meer moderniteit vind je in de hoofdstad van het eiland. In de drukke haven vind je gezellige terrassen en restaurants waar de Grieken met je meedrinken tot middernacht.

5. Groen Skopelos

Ongetwijfeld het onbekendste eiland in het rijtje: Skopelos, een klein eiland dat behoort tot de Sporaden. Het eiland wordt niet alleen groen genoemd vanwege de prachtige natuur, de mooie stranden, het heldere zeewater, het is ook gewoonweg onbedorven. De dorpen op het eiland hebben hun traditionele karakter weten te behouden. Geen grote uit de grond gestampte massa-hotels waar consumenten elke dag hun handdoeken laten wassen, ook al zijn ze niet gebruikt. Desondanks zijn er genoegen faciliteiten voor een zorgeloze vakantie.