Eliza was here, de touroperator voor unieke locaties, voegde onlangs Samos aan haar bestemmingen toe. En wij begrijpen waarom: Samos is een uniek stukje Griekenland, waar je echt kennis mee moet maken. Waarom? Hierom!

Samos is een Grieks eiland gelegen in het noordoosten van de Egeïsche zee. Het eiland heeft een aantal belangrijke archeologische plaatsen, zoals de Tempel van Hera, maar staat het meest bekend om de uitstekende stranden. Wil je relaxen, cultuur opsnuiven of actief doen tijdens de vakantie? Samos heeft het allemaal!

Schilderachtige Kokkari

Hoewel Samos steeds populairder wordt onder (Nederlandse) toeristen, vind je er nog genoeg schilderachtige & kleine dorpjes om onder een olijfboom te genieten van een Grieks drankje. Waar je echt moet wezen? Kokkari!

Hoewel dit plaatsje een goede infrastructuur heeft én populair is onder toeristen heeft het haar pittoreske karakter behouden. Dit is met name te danken aan de vriendelijke bewoners die je welkom heten in hun taveernes.

Samos voor zonaanbieders

Sommige eilanden hebben dat: mooie stranden die je echt gezien moet hebben. Het eiland Samos is daar één van. Huur een cabrio en ga op pad, want alleen de routes ernaar toe zijn al adembenemend! Sla de volgende vijf stranden in elk geval niet over.

• Kokkari Beach. Dit romantische strand is één van de favoriete stranden. Er hangt hier een heerlijke, vriendelijke sfeer. Kokkari heeft een lang, maar zeker mooi, kiezelstrand. Ook geschikt voor windsurfen.

• Agios Isodoris. Tussen Drakei en Kallithea ligt het avontuurlijke Agios Isodoris, dat alleen per jeep te bereiken is. Naast een goede auto, heb je ook een goede conditie nodig: het is net survivalen op Samos! Dit maakt wel dat dit strand rustiger is dan gemiddeld.

• Tsabou Beach. Er is hier geen zand te vinden, het strand wordt bedekt met grote keien. Op blote voeten kun je hier niet lopen, dus goede sandalen zijn een must. Van bovenaf geeft dit strand je een adembenemend uitzicht!

• Psili Amos Beach. Een fijn zandstrand, met als grootste voordeel dat de zee hier langzaam afloopt. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen! Taverna’s vind je hier ook genoeg, dus alle ingrediënten voor een heerlijk dagje strand.

• Potami Beach. Dit kleine strandje met keitjes, in het noorden van Samos, is zowel met de auto als te voet bereikbaar. Te voet is zeker een aanrader: wandel langs de rivier en kom na circa twee kilometer bij een waterval, dat uitmondt in een schattig meertje.

Meer weten over Samos? Ga naar Vakantie.nl.