Noorwegen en natuur worden vaak in één adem genoemd. Maar in Noorwegen zijn ook veel steden en culturele highlights, die een vakantie nét dat beetje extra charme geven. En dat gaat verder dan Oslo en Bergen alleen.

Zo staat Lillehammer garant voor stedelijke flair tussen het markante berglandschap in het zuidoosten van Noorwegen. De stad, die bekendheid verwierf door de Olympische Winterspelen die er in 1994 werden gehouden, vormt het kloppende hart van de groene omgeving. Gezellige terrasjes worden afgewisseld met leuke winkels en interessante musea.

In de nabijheid van de stad voert Peer Gynt je terug naar lang vervlogen tijden. De Peer Gynt-weg in het Gudbrandsal diende als inspiratie voor vele kunstenaars. Begeef je in een sprookjeswereld van trollen, historische figuren en de lokale held Peer Gynt. Op de bekende weg – waar je uitstekend kunt wandelen – kun je maar liefst 95 kilometer lang genieten van imposante berggebieden.

Verrassend Tromsø

Tromsø is de grootste stad van Noord-Noorwegen en maakt met zijn gezellige stadscentrum, rijke culturele leven, Arctische keuken en een spannend uitgaansleven indruk op iedere bezoeker. Hoewel het de grootste stad van het noorden is, is dit een relatief begrip. Maar zonder twijfel kan bevestigd worden dat Tromsø gelegen is temidden van een wel heel bijzonder decor. De eilanden, blauwe fjorden, gletsjers en de imposante toppen van de 1.800 meter Lyngsalpene vormen de setting voor een unieke citytrip.

Polar Zoo

In de Polar Zoo kun je Arctische dieren in hun eigen leefomgeving bekijken. Het enige dierenpark in Noord-Noorwegen en het noordelijkste dierenpark van de wereld heeft een grootte van maar liefst 108 voetbalvelden bij elkaar en je komt oog in oog te staan met onder andere beren, muskusossen, rendieren, elanden en vossen. Ook heel leuk voor kinderen!

Meer informatie? Bezoek de website van het verkeersbureau van Noorwegen: www.visitnorway.nl. Of kijk op www.northernnorway.com en www.fjellnorway.com/en/.