Noorwegen weet bezoekers te boeien. Dankzij haar grote variatie in landschappen en de warme gastvrijheid voel je je in Noorwegen welkom. En je hebt veel om uit te kiezen, want het land is groot en veelzijdig. Wat wordt het voor jou?

Een paar suggesties: zoom bijvoorbeeld in op de regio's Fjell Noorwegen - in het zuidoosten van Noorwegen - en Noord-Noorwegen, met heel veel (actieve) mogelijkheden. Die je allen kunt uitvoeren tijdens de lange zomerdagen.

Ongerept Noorwegen

In Noorwegen tikt de klok anders. Niet alleen omdat dag en nacht er een andere betekenis krijgen (met lange dagen in de zomer), maar vooral ook omdat het land een zekere zin van rust uitstraalt. Met slechts 12 inwoners per vierkante kilometer kan oprecht gesteld worden dat de natuur hier nog ongerept is. En er om vraagt om ontdekt te worden.

Grenzen verleggen

In het voorjaar worden de witte velden en bergen in Noorwegen razendsnel groen. Het smeltwater klettert dan via de watervallen en rivieren naar beneden, wat zorgt voor een natuurlijk orkest en bovendien mooie plaatjes oplevert voor het fotoboek. Maar ook een platform biedt om je grenzen te verleggen. Op weg naar de top van de Galdhøppigen (in Fjell Noorwegen) bijvoorbeeld, die 2.464 meter de lucht in reikt. In dit gedeelte van Noorwegen kun je tevens door kloven trekken of gletsjers oversteken. Aan de voet van de gletsjers ontstaan snel stromende rivieren die bij uitstek geschikt zijn om te raften of andere watersportactiviteiten te beoefenen.

In het noorden gaat de zon niet onder

24 uur zon lijkt een surrealistische ervaring, maar wordt werkelijkheid als je het noorden van Noorwegen in de zomermaanden bezoekt. De Middernachtzon is een uniek natuurfenomeen in Noord-Noorwegen en krijgt een unieke dimensie bij de Noordkaap. Hier treft je de herkenbare zonnewijzer op de kale rots, vanwaar je een fascinerend uitzicht hebt over de Noordelijke IJszee. Een once in a lifetime ervaring!

Meer informatie? Bezoek de website van het verkeersbureau van Noorwegen: www.visitnorway.nl. Of kijk op www.northernnorway.com en www.fjellnorway.com/en/.