Koken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met vijf ingrediënten zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel. Op NU.nl lees je iedere week hoe je zo'n makkelijk recept klaarmaakt. Deze week is dat een hartige taart met pompoen en feta.

Hartige taart met pompoen en feta

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal personen: 4
  • Soort maaltijd: diner
  • Seizoensproduct: flespompoen

Flespompoen is een typische herfstgroente waar je alle kanten mee op kunt. Je maakt er onder meer deze hartige taart mee. Door de voorgekookte flespompoen grof te stampen krijgt de hartige taart verschillende structuren. De zilte feta is een perfecte tegenhanger voor de zoete, nootachtige smaak van de pompoen. De hartige taart smaakt lekker met een groene salade.

Wat je nodig hebt voor vier personen

  • 750 gram flespompoen in blokjes
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 300 gram feta
  • 7 plakjes roomboterbladerdeeg

Vijf ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van de hartige taart. (Foto: NU.nl/Andrea Tegel)

Hoe je het gerecht klaarmaakt

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de pompoenblokjes vijf minuten voor. Giet af in een vergiet en laat even uitstomen. Doe de pompoenblokjes terug in de pan en stamp ze een paar keer grof met een pureestamper. Zorg dat er ook nog hele blokjes pompoen overblijven.
  3. Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien en bekleed er een springvorm mee. Prik gaatjes in de bodem. Zet de springvorm tot gebruik in de koelkast.
  4. Verkruimel de helft van de feta in een grote kom. Schep de crème fraîche erbij en breek de eieren boven de kom. Roer alles goed door elkaar en breng flink op smaak met zout en versgemalen peper. Doe de pompoen erbij en roer alles nog een keer goed door.
  5. Giet het pompoenmengsel in de springvorm. Breek de rest van de feta in grove stukken en verdeel deze over de hartige taart.
  6. Bak de hartige taart in ongeveer dertig à veertig minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Koken met vijf ingrediënten is een rubriek die iedere vrijdag op NU.nl verschijnt. De receptuur is speciaal geschreven voor en eigendom van NU.nl.