Snelle ragout

Binnen een uurtje op tafel, deze snelle ragout met een verrukkelijk mediterraan tintje. Wil je eens variëren gebruik dan in plaats van 2eetlepels salie 2 eetlepels platte geurige peterselie en 2 eetlepels verse basilicum. Geef er tagliatelle of ovengeroosterde aardappels bij. Door de culinaire specialisten van de Tip kookschool.


Hoofdgerecht (4 personen) Bereiden: ± 30 min.

Benodigdheden:

  • 2 el olijfolie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 50 g zongedroogde tomaat, in reepjes
  • 500 g varkenshaas, in reepjes van 11/2 cm
  • zout, peper
  • 2 el bloem
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 dl sherry
  • 1 dl room
  • 100 g ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
  • 2 el fijngesneden verse salie
  • Bereiding:

    Verhit de olie en bak hierin het spek in ± 3 min. krokant. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze ± 5 min. mee. Bestrooi de reepjes varkenshaas met zout en peper en haal ze door de bloem. Bak ze ± 4 min. mee met het spek en de uien tot het vlees begint te kleuren.

    Los de kippenbouillon op in 1 dl heet water en schenk dit met de sherry en room in de pan. Voeg de olijven en salie toe en roer goed tot de fricassee begint te binden en er een dikke saus ontstaat. Laat alles nog ± 5 min. zachtjes koken.

    Energie enzo

    Kcal p.p.: ± 450, Koolhydraten: 9 g

    Receptuur en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Carel Verduin. Styling: Désirée van Dijk.

    NUwerk

    Tip de redactie