Met mooi weer in het vooruitzicht wil je misschien zo kort mogelijk in de keuken staan en buiten van de warmte genieten. Deze super lekkere pasta is zó gemaakt en verrassend eenvoudig. Voor de variatie kunt u ook kruidentagliatelle of rode (tomaat) pasta gebruiken. Door de de culinaire specialisten van de Tip kookschool.


Hoofdgerecht (4 personen)
Bereiden: ± 25 min

Benodigdheden:

  • 300-400 g verse tagliatelle (koelvak)
  • 8 pomodori (pruimtomaten), gehalveerd
  • zout, grofgemalen zwarte peper
  • ± 1 dl olijfolie
  • 2 sneetjes oud witbrood, korst verwijderd, verkruimeld
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 el pijnboompitten, fijngesneden
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • 1 el citroensap
  • 6 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden + 2 el tomatenolie
  • 100 g rucola, grof gesneden
  • 75 g parmezaanse kaas, geschaafd of geraspt
  • Bereiding:
    Verwarm de grill voor. Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Leg intussen de tomaten met het snijvlak naar boven naast elkaar in een ovenschaal, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze royaal met olijfolie. Rooster de tomaten ± 10 min. onder de hete grill.

    Meng het broodkruim met de knoflook, pijnboompitten en peterselie. Meng in een ander kommetje het citroensap met 1 el olijfolie, de gedroogde tomaatjes, tomatenolie en peper naar smaak. Schep dit door de hete pasta en warm nog even goed door. Verdeel het broodmengsel over de gegrilde tomaten en besprenkel ze met olijfolie.

    Rooster de tomaten onder de hete grill in ± 2 min. mooi goudbruin. Schep de rucola door de pasta en verdeel dit over 4 borden. Bestrooi met de kaas en verdeel de gegrilde tomaten erover.

    Energie enzo

    Kcal p.p.: ± 745

    Receptuur: Katinka Huiskamp, Bereiding: Hanneke Boers, Fotografie: Petra Steenkamer, Styling: Ulrika Gustavsson