Koken doe je bijna elke dag, maar er zijn dagen, zoals Pasen, dat je er écht meer werk van maakt, omdat er familie en vrienden komen. Dit gerecht vergt wel even wat tijd, maar het is de moeite waard! Door de de culinaire specialisten van de Tip kookschool.


Hoofdgerecht (4 personen)
Bereiden: ± 50 min, wachten: ± 12 uur, oven: ± 1 uur

voor de marinade:

  • 2 riblappen aan één stuk à 750 g
  • 11/2 dl rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 tl fijngesneden tijm
  • voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 250 g spinazie
  • 200 g bloemkool, in roosjes
  • 8 bospenen, geschrapt
  • 1 tl gemalen chilipeper
  • zeezout, peper
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 4 el fijngesneden peterselie
  • boter of margarine om te bakken
  • 1/2-3/4 l runderbouillon (evt. van tablet)
  • extra nodig:

  • opbindtouw, braadslede
  • Voorbereiden:
    Snijd de stukken vlees zover door dat je ze kunt openvouwen tot een een grote lap. Leg beide lappen vlees in een schaal en verdeel de azijn, knoflook en tijm erover. Dek het vlees af en marineer het een nacht in de koelkast.

    Kook de eieren voor de vulling in ± 7 min. hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in partjes. Blancheer de spinazie, bloemkool en bospeen apart van elkaar in ruim kokend water. Spoel de groenten onder koud water en dep ze droog.

    Dep het vlees droog en spreid de lappen vlees, elkaar ± 5 cm overlappend uit. Bestrooi het vlees licht met zout en peper en verdeel de spinazie over het vlees. Verdeel de bospeen, bloemkool, ui en peterselie erover. Leg de partjes ei tussen de groenten. Bestrooi het groentemengsel licht met zout en peper. Rol het vlees voorzichtig op en bind de rollade op met slagerstouw.

    Bereiden:
    verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de boter in de braadslede en bak de rollade rondom bruin. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Dek het vlees af en zet de slede 50 min. tot 1 uur in de oven.

    Serveer de rollade naar smaak warm of koud. Laat de rollade vanuit de oven 5-10 min. rusten, voordat je hem gaat aan snijden. Serveer de plakken warm met de stoofjus. Lekker met gegratineerde aardappels met room en kaas.

    Energie enzo

    Kcal p.p.: ± 950

    Receptuur en bereiding: Jankees Roggeveen. Fotografie: Sven Benjamins. Styling: Gonnie Constansia.