En papilotte, ingepakt, is een techniek waar je hele moten, visfilets of hele vis gaar stoomt in bakpapier of aluminiumfolie. Door groenten, kruiden en specerijen en wat vocht (bouillon, wijn, citroensap of olijfolie) toe te voegen krijgt de vis een nog lekkere smaak en geur. Door de de culinaire specialisten van de Tip kookschool.

Hoofdgerecht (4 personen)
Bereiden: ± 25 min, oven: ± 15 min.

  • 4 forellen
  • zout, vers gemalen peper
  • 3-4 el boter
  • 150 g kleine champignons
  • 1 rode paprika, in dunne repen
  • 2 bospenen, in dunne plakjes
  • 4 lente-uitjes, in dunne plakjes
  • 6 tomaten, in parten
  • 2 el grofgesneden peterselie
  • 4 plakjes jonge kaas, in repen of 4 el verse roomkaas
  • extra nodig: bakpapier of aluminiumfolie
  • Voorbereiden: verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de forellen af onder koud water en dep ze droog. Leg 2 flinke stukken bakpapier (± 45 x 45 cm) op een bakplaat. Leg in het midden van ieder vel een extra stuk papier waar 2 forellen op passen. Leg de forellen erop en bestrooi ze licht met zout.

    Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons met de paprikarepen en wortelplakjes ± 5 min. op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn. Voeg de lente-ui en tomaten toe en bak deze nog ± 2 min. Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

    Bereiden: schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover. Vouw het papier van twee zijden naar elkaar toe en vouw de randen enkele malen dubbel. Vouw de twee nog open zijden naar onderen toe dicht. Maak zo nog een pakketje.

    Zet de pakketjes in het midden van de oven en laat de vis in ± 15 min. gaar worden. Knip of scheur de pakketjes aan tafel open. Lekker met gebakken aardappels.

    Energie enzo

    Kcal p.p.: ± 455

    Receptuur en bereiding: Jankees Roggeveen. Fotografie: Sven Benjamins Styling: Gonnie Constansia.