Na een gezellige winterwandeling met familie of vrienden, nog even gezellig samen eten. Kaasfondue is dan helemaal een perfect gerecht! Kost heel even wat tijd in de keuken, maar dan is het extra lang nagenieten met deze originele variatie met tomatensaus en sinaasappelsap. Door de de culinaire specialisten van de Tip kookschool.

Hoofdgerecht (6 personen)
Bereiden: ± 50 min

  • 600 g goudse kaas, geraspt
  • 2 tl maïzena
  • 2 el sinaasappelsap (of water)
  • 2 el pesto of fijngesneden verse basilicum
  • voor de tomatensaus:
  • 20 g boter of margarine
  • 1 kleine ui, grof gesneden
  • 1 teen knoflook, grof gesneden
  • 1 kg rijpe tomaten, zaad verwijderd, in blokjes
  • zout, peper
  • evt. hete pepersaus
  • om erbij te serveren:
  • stokbrood, rauwkost, geroosterde groenten en fruit
  • extra nodig:
  • fonduepan met rechaud en fonduevorkjes
  • Bereiding

    Smelt voor de tomatensaus de boter in een pan. Bak hierin de ui en knoflook in ± 2 min. glazig. Voeg de tomaatblokjes toe en laat op laag vuur in ± 20 min. helemaal zacht worden. Wrijf de saus door een zeef (of draai hem door een pureerzeef), breng op smaak met zout en peper en evt. enkele druppels tabasco. Verwarm 4 dl van de tomatensaus* in de fonduepan.

    Voeg de kaas toe en laat smelten. Roer de maïzena door het sinaasappelsap en voeg dit toe aan het kaasmengsel. Blijf roeren tot het geheel bindt. Voeg de pesto of verse basilicum toe en meng het goed. Snijd de groenten, het fruit en het brood in stukken en geef het erbij om te dippen.

    * als de tomatensaus teveel is ingekookt, vul ‘m dan gewoon weer aan met water tot 4 dl.

    Energie enzo

    Kcal p.p.: ± 460

    Receptuur: Catrien Deys. Bereiding: Coen Beute. Fotografie: Harold Peirera. Styling: Annelies Morris.