Vanaf deze week kan het Nederlandse bioscooppubliek de film Creed bekijken. Daarin keert Sylvester Stallone terug in de huid van Rocky Balboa. Hieronder volgt een overzicht van recensies.

de Volkskrant - 4 sterren
"Stallone is op z'n best als deze Rocky: het spraakgebrek, de lodderige blik - hoe ouder hij wordt, hoe meer hij lijkt op een bokser op leeftijd. (...) Maar uiteindelijk haakt Creed dan toch vol aan bij de Rocky-mythe: ook deze held dient zich eerst halfdood te laten slaan, een ongekende hoeveelheid klappen te incasseren, bijna te bedelen om hersenschade, zonder dat die toch zo vaderlijke coach Rocky op het idee komt de handdoek in de ring te werpen."

Lees de volledige recensie

FilmTotaal - 4 sterren
"Waar deze zevende Rocky wederom in excelleert zijn de uitdagende ringgevechten en de geduchte tegenstanders die Creed tegenover zich vindt. Hoogtepunt is de tegenwerking van de Britse bokser Ricky Conlan, gespeeld door Tony Bellew, die in het echt ook in de ring vecht. (...) Op het dramatische vlak is Creed geen zwaargewicht, maar het heeft een hoge gunfactor en daar komt Coogler een heel end mee. Een vervolg is reeds in de maak en wordt in 2017 verwacht."

Lees de volledige recensie

De Morgen - 2 sterren
"Rocky himself neemt als mentor de pepspeeches voor zijn rekening. Hij mag blij zijn dat hij niet meer in de ring staat. Want Coogler slaagt er ook tijdens de bokskampen niet in om ons meer dan een déjà vu te bezorgen."

Lees de volledige recensie

De Telegraaf - 4 sterren
"Verder ademen geloofwaardige relaties en dialogen deze boksers-saga nieuw leven in. Michael B. Jordan toont zich niet alleen een indrukwekkend atleet, maar scoort ook buiten de ring. En in zijn voor een Oscar genomineerde bijrol laat Sylvester Stallone eveneens zien dat hij met subtiel spel kan verrassen. Intussen komen de klappen die vallen steeds harder aan, omdat er voor hun personages gaandeweg meer op het spel staat. Wat in Creed leidt tot een ouderwets zinderende climax."